Поштедите бар спорт од политике

26 феб 2014 од Иван Стефановић

Поштовани читаоци да би се истина што више чула, преносимо вам демант О.О.ДС – Косјерић

Reagovanje povodom neistina izrečenih od strane gospodina Živana Đorđevića potpredsednika košarkaškog kluba „Crnokosa“ i lokalnog funkcionera SNSa, objavljenih u tekstu pod nazivom „Državo, ne dozvoli da se ugasi čudo iz Kosjerića“ u dnevnom listu Blic, štampano izdanje za 26.2.2013.

Poštovani gospodine Đorđeviću,

U potpunosti razumemo brigu za tešku finansijsku situaciju u kojoj se trenutno nalazi KK Crnokosa Kosjerić, ali ne razumemo da Vi koristite tu situaciju u cilju sticanja jeftinih političkih poena u kampanji, iznoseći neistine na račun političkih neistomišljenika, u ovom slučaju na račun gospodina Đilasa.

Citat iz teksta:“ U savezu to znaju (misli se na tešku finansijsku situaciju),predsednik Dragan Đilas i potpredsednik Dejan Tomašević su puni hvale na adresu Crnokose ali pomoći nema. – Nema, ali obratićemo se Aleksandru Vučiću, našem komšiji Velji Iliću, Košarkaškom savezu, ako značimo srpskoj košarci, neka nam pomognu.“

Gospodine Đorđeviću, verujemo da ste kao potpredsednik kluba informisani da je na račun KK “ Crnokosa“ prošle sedmice uplaćeno 250.000 dinara sa računa kompanije „Direct media“ u vidu donacije. Zar je tako teško priznati i javno reći: Da, firma gospodina Dragana Đilasa je dala donaciju KK Crnokosa Kosjerić.
Zbog čega se stidite da to javno kažete i priznate? Možda Vam ne prija to što je gospodin Đilas predsednik Demokratske stranke a donacija nije stigla od predsednika Vaše stranke?

Na žalost, zbog ovakvog Vašeg postupka najveću štetu će trpeti košarkaški klub, jer ko će ubuduće pomoći klubu koji ima potpredsednika koji javno iznosi neistine i deli donatore na podobne i nepodobne.

Zbog ovakvog Vašeg malicioznog postupka javnost treba da bude upoznata sa istinom a to je da je gospodin Dragan Đilas reagujući na molbu predsednika KK Crnokosa, prošle sedmice uplatio donaciju košarkaškom klubu . Istovremeno, donacija je data Kosjeriću uz ličnu molbu da se taj čin ne koristi u preduzbornoj kampanji. Poštujući dogovor, nismo ovo iznosili u javnost sve dok nije objavljen sporan tekst u Blicu.

I još da se zna. Gospodin Dragan Đilas je u maju prošle godine takođe preko svoje firme „Direct media“ dao donaciju vrednosti 960.000 dinara dečijem vrtiću u Kosjeriću, u vidu sprava za igranje koje su postavljene u dvorištu vrtića. Donacija je po njegovim rečima data deci Kosjerića takođe uz molbu da se ne koristi u kampanji za lokalne izbore koja je tada bila u punom jeku. Mi kao članovi stranke smo to ispoštovali i sada prvi put iznosimo ovaj podatak u javnost.

I na kraju, našoj sreći ne bi bilo kraja kada bi se gospodin Vučić i komšija Velja Ilić uključili da pomognu košarkaškom klubu. Do sada su građani Kosjerića od gospodina Vučića i Vaše stranke dobili samo nesposobno opštinsko rukovodstvo, kineske naočare i Kursadžije…

OO DS Kosjerić“

 

Бар спорт треба поштедети од политке!

Иван Стефановић

Advertisements
%d bloggers like this: