Кошаркаши блистају – Управа се нада ;)

31 мар 2014 од Иван Стефановић

Да се у старту разумемо, ја нисам неки фан кошарке! Не пратим тај спорт уопште. Сматрам да је спорт унакажен бизнисом и да је жртва кладионица и сл. Али хоћу да направим један мој осврт о проблемима који су затекли наш кошаркашки клуб Црнокосу Косјерић!

safe_image.php

Као прво, руководство је састављено са коца и конопца! Заслуга успеха наших кошаркаша је добар тренер и добри играчи и наравно верни навијачи. Остали се само  шлихтају како би себи дали неке важности и сл. Управа једног клуба мора бити састављена од људи који се разумеју у тај спорт и имају неког угледа. Међутим, мени није јасно како су се у већини њих уопште нашли у тој Управи када сви знамо да је један пико фудбал ( а ко није од нас? ), неки су држали лопте у рукама и играли баскет ( ко и остала омладина ). Није ми циљ да вређам те људе али чињенице говоре да они везе немају са везом око организације и сл.

Ајмо сад логично да сагледамо ситуацију…

Изграђена је нова спортска хала њојзи хвала! Нападан је Вујадиновић да је беспотребно градио и задужио. Е сад та хала ваља, али њега нема а сигуран сам да би он преко својих познанстава и веза завршио и набавио све што треба. Дакле, нема кошева који испуњавају те некакве стандарде. Сви су затечени! А јоооој немамо кошеве! Као да су пали са марса. Да ли Управа клуба није веровала да ће Црнокоса Косјерић доспети у Суперлигу? Понашају се у фазону: “ победисмо куку и шта ћемо сад?“. Зашто сте господо ишли уопште у некакву причу ако нисте имали никакав план. Зар нисте имали план А и план Б? Ви сте се просто надали да ће неко да вам поклони нешто и мирна бачка. Ви у ствари не познајете плански метод рада. Управа клуба је једини кривац  за све проблеме јер не знају да планирају, лобирају, сагледавају. Вама се све ово некако задесило а толико времена Црнокоса побеђује и просто осваја циљ. А ви сада затечени! Смешно и јадно колико је ту показано да ви заправо нисте ни веровали у успех Црнокосе! Да сте веровали ви би до сада обезбедили кошеве и не би објављивали преко медија да је превоз за навијаче обезбеђен. Еј, возате навијаче да гледају свој клуб у Пожеги јер ви нисте могли да обезбедите све услове. Срамота!

Ваш једини план био је НАДАЊЕ! Уздали сте се да ће вам неко просто поклонити паре и ваши проблеми су решени. Е па то не иде сваки пут тако. Да се ви разумете у посао који радите ви би до сада некако скупили, позајмили, унајмили потребне кошеве. Не, ви сте се једноставно УЗДАЛИ!

Слична ствар је и у власти ове наше општине. И наш се председник вазда УЗДА а и НАДА да ће се све решити тако што ће неко увек нешто да да, донира и поклони. А да ми као ми нешто створимо е то нешто и не иде! Искрено речено и поред тога што ме кошарка не интересује, жао ми је тих људи који навијају, тог тренера који је својим виртуозним радом довео Црнокосу међу звезде и момака који проливају зној за свој тим. Сав тај прави и једини труд је укаљан оним лезилебовићима који састанче, шеткају се по кафићима и као нешто се они питају за спорт! Трагикомедија! Ја се не разумем у кошарку, али добро знам шта је спорт, шта је рад са људима који се боре за свој тим.

Да је неке правде и разума, овај састав људи једноставно би сам отишао из Управе и пустио неке друге много виспреније људе да помогну Црнокоси. Ред би био да се незналице склоне. Нека оду на трибине и пљешћу то ваљда знју да раде 😉

Желим све најбоље кошаркашима! И скидам капу тренеру који зна свој посао да ради!

Са поштовањем, Иван Стефановић 31.3.2014.г.

 

%d bloggers like this: