Драган Стојанић & Милијан Вујадиновић

3 апр 2014 од Иван Стефановић

Два председника. Један бивши и један садашњи и један једини Косјерић. Драган Вујадиновић & Милијан Стојанић. Врло је чудан њихов пут до власти. Да се подсетимо…

На трону општине Косјерић бејаше Жељко Продановић ДСС. Пошто су напредњаци кренули у акцију пребегавши из СРС-а у СНС. Мица, Гоца, Мате и Чугур не долазе као изабрани одборници на Скупштину. Данима се врше тајни преговори између СНС-а и ДС-а. Сећам се да су ови поменути одборници побегли у Лугове како последњи дан рока формирања власти не би имао већину. План ДС-а је успео! Четири поменута одборника нису се појавила и власт је срушена. Као принудни Орган на трон долазе људи из ДС-а! После тога крећу ванредни избори и ДС са својом коалицијом долази на власт и председник општине Косјерић постаје Драган Вујадиновић!

И кренула је власт ДС-а да хара! Било је ту разних скандала, страначких запошљавања, притисака на све нас који смо мислили другачије. Медијска слика била је слична као и сада. Приватни радио 106 имао је привилегије од ЖУТИХ као и сада од ових НАПРЕДНИХ! Чисто да вас подсетим. Тај медиј преживи све власти и увек је на тапету рушење Радио Косјерића. Да, господо, лично тај Вујадиновић је имао намеру да угаси општински медиј. Добро се сећам мојих дуела са Вујадиновићем. Али то сада није тема. Након неког времена опозиција креће са нападима на ЖУТЕ. За неповеровати, СНС се укључује у опозиционе редове и сва снага напада је била страначко запошљавање и ненаменско трошење. И сада долазимо до кључне тачке у целој причи која се разглаба неколико година. Ево и слике:

Чувена зграда дуже се прави од Скадра!

Чувена зграда дуже се прави од Скадра!

Оставимо сад зграду по страни. Ево сада приче како је дошао нови председник на власт!

Па прича је слична. ДС није имао већину у Скупштини и власт пада! Као принудни Орган на трон Косјерића долази СНС са својим коалиционим партнерима и гле чуда! ДСС са њима све са Новосрбијанцима! Осам месеци су се створизали по општини као принудна власт да би на изборе дошли до победе уз помоћ силних Вучићевих батинаша. Косјерић је данима бивао опседнут непознатим ликовима који су натерали грађане да гласају СНС. И на власт долази СНС са коалицијом ДСС – НС и председник постаје Милијан Стојанић.

После осам месеци принудне власти, Милијан има увид да су остали дугови, те недовршени радови итд. Али ипак иде даље и жели власт. Да би нам сада причао једно две ипо године како су наследили велике дугове и проблеме као да се хвали тиме. Обећао је 100 радних места за један дан и препород општине до краја ‘2013.г. Наравно ништа од тога се није десило. Али се десило оно што је критиковао као опозиционар. Погледајте горе на врху текста подебљаним словима шта пише. СНС наравно ради исто што и претходни. Значи ништа ту није ново а ни епохијално. У свој тој повезаности и чудним околностима доласка на власти стално се протеже прича око зграде код Цркве. Толике паре се улажу у мтрву ствар а ни Вујадиновић, а ни Стојанић заправо ништа нису допринели да Косјерић оживи јер нису створили радна места – производњу – бизнис који би запошљавао грађане а грађани радили, зарађивали и трошили у свом граду паре! Обојица су тешки демагози. Драган је био екстремно демагошки орјентисан, Милијан је склон мегаломанијским обећањима а његов народ лудим радовањима! Обојица су нам довели Косјерић до једне велике депресије јер су оба слична по понашању а то је ЈА – ЈА ПА ЈА!

M1

Воле да пишу књиге из њихових бранши. Један обрће економију а други меша кутлачом чорбу. И једном и другом су лидери тешки егоисти склони диктатури. Вујадиновићев Борис помогао стварање Вучићевог СНС-а. После Милијанов Вучић помогао стварање Борисовог НДС-а. Ја не знам шта ова два наша чекају? Што се лепо не изљубе и напишу заједничку књигу: “ ЗГРАДОВАЊЕ “ .

M2

Занимљива су њих два у свим сегментима. Драган је волео рекреативно да трчи али не и да се такмичи. Милијан је волео да кува и  осваја медаље. Драган пише колумне а Милијан воли да изјављује по медијима. И један и други су склони комедији. Драган је више сатиричан а Милијан комичан. Драган је волео да нагласи да је ГАЗДА а радници слуге, а Милијан увек нагласи да је НАСЛЕДИО ДУГОВЕ.  Оба воле да путују.

Драган је коначно решио проблем водоснадбевања у Косјерићу, Милијан је коначно решио да не обећава нова радна места. Драган је изградио спортску халу. Милијан се жали да није завршена а нема ни те тричаве кошеве. Драган је скоро завршио чувену зграду код Цркве, Милијан се жали да није завршена и да је ту хаос. Драган није на власти и ћути. Милијан је на власти и константно се жали!

Народ имао Драгана на власти а сада има Милијана и нема коме да се жали! Народ у Косјерићу има те неке зграде а све мање младе. Док се данима причају приче о јебеним зградуљинама народ нема леба да једе, све је мање посла и пара. А Милијан и његови саветници на главу нам се попеше око неке зграде, гомиле бетона где ће неко живети а ми помрети од сиромаштва! Овај претходни сазивао медије да се гради овај садашљи да се довршавају радови. Оба се хвалила на сва уста а ми народ немамо ништа од тога. Ни један није ништа конкретно урадио да би ми живели боље.

Па чему онда уопште служе председници? 

3.4.2014.г. Иван Стефновић

 

Advertisements
%d bloggers like this: