Власт дође, маст оде у пропаст…

8 апр 2014 од Иван Стефановић

Помпезни су били за време локалних и парламентарних избора. Нису бирали маркетиншка средства да дођу до власти. Обећавали су препород Косјерића до краја прошле године. Обећали су нам 100 радних места за један дан прошле године! Ево сад је април ‘ 2014.г. данас је осми април. Нисам платио интернет, струју, комуналије, рату за кредит итд. Не зато што сам несавестан већ зато што имам на власти најнеспособнију власт у историји општине Косјерић. Плата касни, ево како су дошли на власт плата мало, мало па касни. Плашим се да ће једног дана заувек нестати. Неспособни да воде општину а неће то да признају већ се држе својих функција ко пјан плота, господа узимају нове кредите и задужењима лече немаштину.

То је та власт која се узда непрестано у даривање одозго а ови одозго више неће да дају овима одоздо! Њихова економска платформа заснива се на: “ Даће нама Вучић, даће нама Веља “… Наједном нема народног весеља, нестало је после избора. Победише напредњаци и угасише нас…

Ја се не бих изненадио да једног дана Косјерић нестане као град и ладно га припоје Пожеги. Полако нас гасе неспособњаковићи. Нестају полако разне мале радње, кафане и трафике. Нестајемо и ми полако јер једни оду у други град, други у иностранство а трећи у вечни дом. А у Косјерићу нема живота. Једноставно је немоћан јер џаба што је леп градић, џаба што има могућности за животом. Џаба када су на власти људи усмерени својим себичлуцима.

Овде у Косјерићу власт је састављена од растављених коалиција, батаљених уједињења, бивших политичких супружника, љубавника… Не зна се часног реда ко је где и кад ушо, изашо, осто, заосто, пао, усто, лего, диго, спустио, изустио, ућуто, залуто…  Наша власт је једноставно састављена од политичких половних ствари са распродаје части.

Ова власт у Косјерићу личи на једно обданиште!

1igracke

Мали Милијан игра се са шерпицама и побркао је лончиће. Док у песку Жекс гузеља и рукицама покушава да објасни Милијану да не иде црвен лончић до плавог! Плачући иза Милијана, мали Драган чврсто држи свој аутић и жали се васпитачици да нико неће да се игра аутића! У ћошку вртића, седи мали Урошевић и чврља бојаницу сав умазан. Мали Љубиша трчи од једног до другог играјући се шуге али нико нема појма да се игра. Мали Жико седи на ноши, гледа, не трепће али константно убацује 😉 Мали Радисав игра се у песку са багерима и никог живог не констатује. У вртићу општа дрека, деца се заиграла чекајући да им неко други брише усране гузице, спрема ручак, пресвуче прљава оделца и увече их лагано ушушка  за миран сан до новог свитања за нове игре без граница…

8.4.2014.г. Иван Стефановић

 

Advertisements
%d bloggers like this: