БЕЛИ И ЦРНИ МАГОВИ – ИСТИ ВРАГОВИ…

18 апр 2014 од Иван Стефановић

Кренуо Жика у једно село, натерала га мука. Чуо је да има једна жена која има једног човека што скида враџбине и проклетства! Па решио Жика да оде и скине ту муку. Спремио је паре. Жика се реда ради прекрсти кад уђе у цркву, као кроз маглу се присећа речи “ Оче наш “, слави редовно крсну славу уз обиље хране и пића. Веру воли реда ради, враџбина се боји и чврсто верује да његов спор напредак неко врача! Жика је делимично писмен, не чита новине. Једино што прочита су умрлице. Увече седи и гледа Гранд параду и не пропушта серије са његовом женом Станом. Али једног јутра видео је неке конце, длаке и восак на капији. Силно се Жика препао! “ Куку Стано неко нам гатку турио на капију!“ … Дигоше дреку, кокоши се раскокодакаше, краве размукаше овце разблејаше а Стана кука па се бије у груди. И тако Жика крено у Косјерић у једно село да му скину гатке и проклетства од неколико колена!

Жика нема појма ко су ти људи што се представљају као БЕЛИ МАГОВИ!  Мада му је уник читао из новина “ Треће око “ да имају црни и бели магови. Ал’ Жика није то ништа разумео ал ако је нешто бело онда то није црно! И то је то! Нешто ће они смрнџати – надрнџати и за то узети паре а Жика ко Жика вратиће се кући некако растерећен…

 Бели маг и Црни маг пред Богом исти враг! Служе се разним триковима и изнуђавају од вас информације које ви несвесно одајете па они испадају као да виде својим магичним трећим оком. Не постоји добри и лош врачар. У овом случају бели и црни. Оба се баве истим ђавољим послом.  Грешно је србине да идеш код таквих поред своје вере православне! Зар у Бога сумњаш кад се латиш врачара да ти скида невољу?  Зар је неки врачар моћнији од Христоса? И не чуди се србине што ти је живот као проклетство кад  стално камење бацаш на Бога.

ljubavna-magija-vracanje-partnera-7-dana-slika-16866452

Учење Дванаесторице апостола (Дидахи) скреће пажњу верних на однос према свему што има везе са магијом:

„Не буди врачар јер то води идолопоклонству; нити бајалац, ни астролог, ни лажни егзорциста и немој то ни гледати ни слушати, јер се од свега тога рађа идолопоклонство.“ (Дидахи 3,4)

Свако врачање је магијског порекла. То се, између осталог доказује и инструментима које користи. Наиме, сличне инструменте користи и магија: нож, црвени конац, угљевље…

Врачањем се врши обустављање демонског утицаја, али само привремено. Оно траје само толико колико је потребно да се задобије човеково поверење у врачање.

„Лече ли демони наше тело?“ пита се св. Јован Златоусти, и наставља: „Па то су смешне бајке.“ Привремено заустављају болест да би им поверовали.

00_isus 2

Св. Никодим Светогорац у беседи под називом „Хришћани не треба да практикују ниједан вид магије“, пише:

„Немој се варати хришћанине, него схвати да вук никада не бива овца, као што и каже изрека, нити пак ђаво икада бива исцелитељ. Како ватра не може да хлади и снег да греје, тако још мање може истински лечити ђаво. Претпоставимо, ипак, да он некако може да лечи. Ту, међутим, треба имати у виду да он то никако неће. Зашто? Зато што је човеково здравље нешто добро, а ђаво по природи ствари мрзи све што је добро, те се зато и назива мрзитељ добра“ (Христоитија, стр. 207).

У већини случајева бели и црни магови ни своје животе не могу да среде а како ће туђе? Коме дајете новац? Зар ћете плаћати врачарама поред толико гладних у окружењу којима је свака помоћ јако битна и потребна! Добрим делима сваки човек душу спашава. Покај се србине и праштај јер нема другог начина да спасеш душу своју. Твој духовни лекар је Христос. Вежи ум за Њега, мани се ћорава посла и тих белих и црних магова да душу своју не изгубиш.

За Мислионик приредио Иван Стефановић

18.4.2014.г.

 

Advertisements
%d bloggers like this: