Много речи слаба вајда…

29 апр 2014 од Иван Стефановић

Изашао је за говорницу као робокап. Застао и сачекао да се учита меморијска картица. А онда је почео да говори. Да драги моји, тако сам доживео говор Александра Вучића. И даље не схватам због чега се понаша као робот? Каже да се тресе као прут због одговорности. Ја бих пре рекао да је био као хладнокрвни покераш који не одаје своје карте. Такав му је био и читав говор. Искрено речено, мрзело ме да га слушам три сата. Па ко то слуша аман заман?

aleksandar-vucic-skupstinska-govornica-27-04-2014-1

Три сата приче… Бла, бла, бла… Шта има ту да се прича? Лепо изађеш и кажеш: “ Драги грађани, да не тупимо много, од данас крећемо на конкретне радове и видимо се за шест месеци да вам положим рачуне и извештаје“. Молим лепо и довиђења! Али јок! Он прича три сата ко навијен. Смал да победи Фидела Кастра у говоранцији. Ко много прича тај никад ништа и не уради. Људи од акције мрзе да говоре јер њима су својствена дела, а блебетаториима су својствене речи али дела су им некако танушна.

Ја сам тукао неку игрицу стратешку тај дан док је Вучић образлагао своје намере и сл. Слушао сам га онако успут и наједном сам се брецнуо. Помиње неки мали град са преко 7000 становника који је пред банкротом. Каже ладно да председник тог града уместо да дође код њих у Владу Србије да реше проблем, он јури паре за кошаркашки клуб а кука како је претходна власт направила дугове. А шта он ради на том проблему? Ја слушам и не верујем, па што не рече да је то његов кадар СНС-а? Да је то општина Косјерић, да је то Милијан Стојанић, да су заправо Нова Србија и СНС посвећени кошарци и да је то већи приоритет од општине Косјерић.

И тако први човек Српске Владе на фињака помену Косјерић. И шта ће поводом тога да учини Вучић? Надам се да је схватио колики заправо он има проблем у власти. Није по локалу само  Косјерић неспособна власт, то је у већини места у Србији! Ови наши овде су дошли да буду велике ђокице јер су доста живели као мале ђокице. И време је да мали ђокица  добије титулу да је велик и поред чињенице да је мали! Јебига, тако то иде драги моји!

Е сад, нама Милијанче рече негде да се високо котира у странци. Па видим да је одма поменут од првог човека Александра Вучића, високо се рангира као пример неспособне власти 😉 Али није ту Милијан искључиво крив. Њега ја не бих дирао са власти, некако је забаван. Али далеко су опаснији ови око њега. То су вам људи који су намирисали власт, корист и ћеиф! Мислите ли да су они стварно искрени поштоваоци Александра Вучића? Па то је смешно! Волели су они тако и друге лидере јер су кроз ту љубав увек имали сопствену корист. Давно сам рекао да ће Милијан бити једини кривац. Пустиће га низ воду ови његови. А ипак сматрам да он није склон некаквим марифетлуцима, он човек воли да буде виђен, да му тапшу, да се појављује у јавности итд. И он је најмањи проблем. Највећи проблем ове власти су ови око председника наше општине. Да су они квалитетни, способни и искрени, Милијан никада не би испадао лик који не зна, не може и сл. Какав тим људи имаш такви су ти и резултати као вођи! То је поента свега.

О моралу, поштењу, способности и сл. Напредњаци у Косјерићу треба да се покрију по ушима. А ништа нису бољи ни ови бивши путари из Нове Србије.

И опет ће због оваквих да буде крив Јавни сектор. Па нису криви радници што ви политичари постављате менеџере, директоре који везе немају о послу који раде. И наравно, због таквих Јавни сектор испада паразит друштва. Па поставите у предузећа способне људе и видећете да и државна фирма може да послује добро. Али то није ваш циљ. Ваш циљ је да све државно распородате. И то је крајња поента. Али ко ће то да објасни оној руљи која је дошла аутобусима по наредби пред Скупштину да аплаудирају Вучићу? Па није странка војна обавеза да се одазивате њеном позиву! Жалостан призор српске свести…

Здраво аутобусџије!

Здраво аутобусџије!

И док чекамо кораке Вучића не заборавимо да имамо једни друге као грађани, комшије, браћа и сестре и да смо ми ти који чинимо снагу, власт и одлуке. Крајње је време да се окренемо једни другима у лица и почнемо радити на себи. Док будемо арлаукали по митинзима испадаћемо највеће будале и кретени. Људи, докле треба да идете у септичку јаму да тражите изгубљени сат. Излазите и купите нови!

29.4.2014.г. Иван Стефановић

Advertisements
%d bloggers like this: