Косјера ћера мјесеца…

31 маја 2014 од Иван Стефановић

То што је поплава однела два мостића  некако ћемо пребродити, али то што је политика однела многе мостове пријатељства е то ћемо годинама плаћати. Поплава је природна непогода која се просто деси. Политика је поплава која рони брег многих људскости. Косјерић је био брег али сада је једно мало брдашце којег је поткопавала вода политике. Шћућурен и стидан живи неки свој живот препуштен погрешним изборима.

Јесам оштар критичар многих власти. Јесам оштро критиковао Милијана Стојанића као политичара, никад као човека који има свој интимни живот. Не мешам приватан живот са политичким. Али никако да се отмем утиску да он заправо ништа није крив. Да ли је он сам по својој вољи засео као председник општине Косјерић? Није господо бирачи. Ви сте најодговорнији за све власти које су нас задесиле.

Бирач је јединка која уопште не узима за озбиљно свој положај. Са њим се млатара разним методама. Али опет није крива ни телевизија, ни новине, ни Јанко ни Марко. За сваку лошу власт је одговоран само бирач! Па тако имамо случајеве да бирач да глас за паклу цигарета или два ладна пива код задружног дома. Па имамо случајеве где су радиле две црвене за глас. Тако сада имамо у општинском Парламенту и Расимовце који су овде гле чуда добили доста гласова. Ма воле косјерци Расима, ма сатиру се од љубави. Овде су рецимо поједини ликови агитовали за њега. И после свега они су ту чисто ради свог ћеифа. Немојте ми причати да они прате лик и дело Расима… Сећате се кад су активисти СНС-а јурили Расимове на оној правини код цементаре? Читав скандал избио. Кажу јурили лика који је куповао гласове.  Ево сад су заједно и лепо им… Бирачи, нема сад кукања. Ваше гласање се своди на спрдачину. Вама доведу Курсаџије и ви задовољни ко да су вам довели филхармонијски оркестар из Лондона.

Бирач је особа коју уопште не занима кога бира на локалу. Бирач блене у плакату лидера странке а уопште неће да завири у тим људи који ће да предводе општину. Бирач мисли да ће лидер странке да му буде председник општине. Бирач који тако размишља има  IQ  приближно броју ципела које носи! И такви нам сада кроје судбину. Ми немоћни који смо вазда указивали али џаба. Сви ми који смо говорили истину нама су се подсмевали они који заправо немају ништа осим ничега.

Али они који нису изашли на зборе, ти су дозволили да ови који су изашли владају сада државом и јебу нас уздуж и попреко. Па господо, ајде опет кад дођу избори немојте излазити па нека нас сведу на ниво највећих идиота.

Шта се дешава за даље у Косјерићу?

Па ево…

Почели су полако неки да схватају колико сам био у праву све ово време. Неће они то да признају ваљда зато што су ме тако оштро осуђивали. Где је Веља Илић? Шта би са Новом Србијом? Добио је то неко место у влади које је више реда ради удељено. Изгубио је свако интересовање медија, јавности јер је упао у чељусти велике странке која ће га сажвакати ко један. Шта би са ДСС-ом у Косјерићу? Нестају… Сваким даном који проведу уз СНС њихово чланство и симпатизерство јењава. Кривац је наравно Жељко Продановић и нико други. Он је човек од свих путева изабрао онај најгори. Уместо да је достојно напустио ову власт и радио у Епсу ко господин човек, он себе компромотује у политици. Да је био стрпљив, на идућим изборима био би апсолутни победник! Али сада је просто себе избрисао заувек са политичке сцене. Искрено мени као човеку је то жао јер је он најпоштенији у целој причи.  Можда није касно да се пробуди и напусти овај брод који сигурно тоне. СНС брод који плови политичком реком Косјерића је прошупљен, они то још неће да схвате, можда укапирају када им сви чамци за спасавање отплутају 😉

Запамтите да сви сада који су овде у Косјери на власти да ћете у скоријој будућности гледати на њих као политичке пензионере. Памтиће се по катастрофалним резултатима, себичлуку, осорности, незнању, хвалисању, лагању и шта још већ… Неки су могли да се склоне на време али заслепљеност власти је чудо!

А ви бирачи памет у главу. Видели сте кад конкретна невоља навали ко је какав на власти. Не заборавите то никако…

Иван Стефановић

 

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: