Патриотска демагогија…

19 јуна 2014 од Иван Стефановић

У крагујевцу Верко и Чеда покрећу опозициони блок. Неки то одобравају неки се мргоде… Опозиција је на коленима. Искрено речено Чеда и Верко бар нешто мрдају за разлику од безгрешних опозиционих родољубивих покрета који никако да покажу у пракси она четири “ С “ ( Само слога србина спасава ). Некако су ми родољубиви покрети потпуно расејани, несложни и све више показују сујету ко ће да води главну реч.

kul-pjer

Докле будемо имали те неке покрете који се понашају као секта народ нема ко повести. Да се разумемо, искрено бих био најсрећнији да се у Србији пробуди десница али не она типа радикала. Е сада, то што се поједини патриЈотски блокови понашају тотално екстремно и иду из крајноси у крајност тако Вучић мирно спава јер зна да са таквима нема шта да зазире.

Док се патриоте баве Украинском кризом и русијом и чија је борба само констатација дешавања, Србија ето добила опозициони блок Верка и Чеде. Они се ујединише онако грешни а ви смерни и понизни десничари свађате се ко цигани једни са другима. Успели сте да  од малог покрета  створите још мање. Стално се позивајући на Господа, веру, Русију а никако конкретно да покажете примером слогу и циљ. Ви заправо ширите параноју, заверу и свашта нешто што више личи на изгубљене случајеве него на људе који свесно газе овом земљом.

И док се такви патриотски блокови још неосновани трве међ’ собом, Србијом владају бивши радикали. Знају они добро како вас посвађати. А да сте заиста смерне, чврсте вере ви би данас били једиствени. Али не, ви сте од сјајне приче постали ништа друго него покрети који слабе промене и уједињења. И тако Чеда са Верком, Верко са Чедом направио опозициони блок. А ви и даље помно једне друге називајте издајницима и неверницима….

borkovic-KOVACI

И док се неки надају доласку Шешеља у Србији као да ће се тиме нешто променити, Србија и даље живи живот са аферама доктората, љубљења скута Ангели Меркер и сл. Војвода Шешељ је требао давно да дође у Србију, неправедно га држе тамо али и Србија се није показала вољна да га брани. А сада се неки надају да ће он спасити исту. Тешко да више Шешељ има икаквог утицаја на свест народа, тај утицај су просули низ плочник Тома и Вучић у неповрат. Искрено речено можда је он у потаји и поносан на своје бивше ученике…

ДС на Пајтића и Тадића као да и не постоје, ДСС као да је смештен у хербаријум. Ниђе ништа! Анемичност, безвоља и апатија… И о чему ми причамо? Спашће нас упорна прича шта се дешава у Украини, Косову. Да је народ хтео Косово уз Србију оно би било и даље Српско. Да се не лажемо више. Патриоте расипају приче које свакако одбијају буђење народа, више застрашују овај народ својим екстремним понашањем које млади људи све више карактеришу затуцаношћу. Да се разумемо, нисам ја против патриотизма али не волим патриотизам са крстовима, шајкачама који се заснива на комунизму. То је истина! Сви су патриоте али васпитани на Титовим тековинама. Када то промените можда заиста у вама потекне свест Светог Саве и Немањића…

За Мислионик Иван Стефановић

Advertisements
%d bloggers like this: