Онај побеже! Држ’ га!

28 јула 2014 од Иван Стефановић

На данашњи дан  ми из Косјерића обележавамо помен жртвама стрељања  на Буковима. Немци су једноставно побили све што су могли наћи у знак одмазде “ један немачки војник – 100 срба “. Ту је страдао и мој деда Драгојло. Мученик радио на њиви и само су га просто покупили…

Годинама сам ишао на те организоване скупове пред спомеником на Буковима, одавно не идем јер не могу да гледам комунистичке лицемере како држе празне говоре. Увек се иде дан раније пре тог скупа. Помоли се Богу, запали свећа и намени за пострадале.

Деда Драгојло Јешић пострадао је од немачког метка. Имао је храбрости да стисне петљу и потрчи. И успео би да побегне да га није пусти србин одао и повикао: “ онај побеже! “… Убили су га пре стрељања.

333

А што да он побегне а ја да умрем? Кад немам петљу да потрчим, кад су ми се ноге одузеле имам храбар језик да повичем : “ онај побеже! “. И драги моји читаоци стичем утисак да се тада и родила оваква Србија. Држ’  те га мајку му јебем, неће он живети већ ја само! Држ’ оног што не краде, држ’ оног што се смеје, држ’ оног што пише, држ’ оног се моли Богу, држ’ све оне који не вуку достојанство по блату!

На овај дан немци су побили око 100 људи због пар војничких чизама. Возио се немац Буковачким друмом на моторчету, партизани га сачекали и убили. Пришли му, скинули  чизме и отишли… Он је остао тамо да лежи. Знали су ти џукци партизански да немци стрељају 100 срба за једног убијеног немачког војника. Бар да су га одвукли у шуму, али не није то био циљ! Оставили су га транспарентно!

А онда се завршио рат и комунисти су годинама држали лицемерске говоре о пострадалим родољубима. Гледао сам као мали када су се први пут појавили и свештеици да очитају молитву. Па сам слушао како гунђају краваташи шта траже ови мантијаши овде? А да сам био старији и њима бих поставио то питање: “ шта тражите ви овде“ ? Дуго времена ове мученике сврставали су у комунисте и партизане, а они били ван политике, ван свега што су им пришивали краваташи.

Каква је данас Србија после тлико година од стрељања ових људи на Буковима?

Ево је на коленима. Сав чар вештачког “ братства и јединства “ показао је своје право лице деведесетих година. Сада смо и гори од оног што повика: “ ОНАЈ ПОБЕЖЕ “… Било је тада “ онај побеже “ а после су се срби држали “ ДРЖ’ ГА “. Данас смо и гори људи. На сву срећу немамо УДБУ, црномантијаше и сл. Исто би срби данас протеривали честите људе у казамате.

Србија и данас плаче за Титом. Србија је земља лудака која обожава оне који су је мучили, убијали и хапсили. Србија трчи ка онима који су је стрељали, бомбардовали, тровали и поробљавали. Ми смо чудесни народ без лица, свести и достојанства. Наш патриотизам је изопачен, испретуран и наопак.

Наша авлија сва је у корову али редовно критикујемо комшијине покошене травњаке. Када неко страда ми као да данемо душом јер није нас снашло! Сваки дан продајемо душу и банчимо духовно богатство предака.  И поред свих недаћа, несрећа ми упорно корачамо ка злу. Постали смо бљутава со. Све смо опоганили.

И данас ако неко промоли главу свести повикаће не један, не два већ хорде људи: “ ОНАЈ ПОБЕЖЕ “!!! ДРЖ’ ГА!

Држ’ га! Маму ли му његову, удри говно издајничко. И док га газе ногама призивају правду, крсте се… Прегазили су издајника који је рекао: “ праштајте, чините добра једни другима, не кињите један другог, не ударај брата, буди поштен“… Они који бране правду кривдом имају изокренуту свест. Њихова кривда је заправо њихова правда. Зато се данас правда прогони јер је наметнута као кривда!

 

За Мислионик, унук страдалог Драгојла Јешића, Иван Стефановић

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: