Ћутологија нашег народа

22 авг 2014 од Иван Стефановић

Задивљујуће је колико народ сопствену пропаст посматра са стране. Као да се то дешава неком другом. Као да сањају па чекају будилник да их пробуди.

Постаје бесмислено писати и обраћати се људима.

Мислионик има импресивних дневних посета, људи ме на улици поздрављају, подржавају али чему то води? Мени не требају тапшања, кураж људи јер све ово што радим сматрам да је дужност. Мене не интересује која је партија на власти, али свакако ме интересује ко шта ради. Ако не указујемо на грешке и глупости они ће радити шта хоће и шта им се навре!

Постало ми је напорно да сам водим борбу са оволиком машинеријом званом власт. Мислите да ја не знам шта све говоре о мени, које су им намере и сл? Да нисам добро информисан и да нисам развио своју мрежу информација давно би овај Мислионик био угашен. Али увек ми дође серија питања: “ За кога ја бре ово више радим “? Када би ме једног дана скембали мислите да би неко прстом мрднуо да стане на моју страну? Можда би било некаквих појединачних постова на Фејсбуку али све би то било бледо… Када бих остао без посла мислите да би неко рекао: “ Е овом човеку треба помоћи и он се жртвовао за опште добро свих нас “…  Нико не би мрднуо чак би било еуфоричних радовања!  Свестан сам свега, и све ово што пишем заправо радим без икаквих очекивања. Радим за себе јер мени као мени не одговара овакав живот који ми намећу неспособни политичари. А вама ако они одговарају онда немојте ни кукати, ни жалити се већ занемите и умукните!!!

Експеримент са платама из два дела је потпуно успео! Нико се није бунио, сви су били мирни, насмејани. А сада ће вам како то обично бива кренути реализација старог рецепта… Сачекајмо септембар, да видимо како ће се одвијати ситуација па ћу онда да вам све кажем конкретно какви сте као људи.

Ђинђић је причао о ефекту куване жабе. Тај ефекат је одавно у оптицају само што је народ жаба а политичари су они који вас кувају на лаганој ватри.

Радите цео свој век и онда вам ускрате једини смисао рада – ПЛАТУ! Ви ћутите… Радите у најгорим условима, примате минималце док они имају огромне плате, службена возила, ручкове и ви и даље ћутите! Рбмате и ломите кичму по каналима, на ветрометини, врућини, киши и ускрате вам плате док се они сликају за камере како би телевизије приказале да су  нешто радили и ви ЋУТИТЕ! Деца вам се школују уз сву вашу муку и одрицања и политичка деца добијају посао ладно а ваша немају никаквих шанси и ви јебено ћутите… Док на ваше очи продају предузећа, третирају вас као стоку ви ћутите немо без икаквог отпора одобравате сваки њихов потез…

08

Шта треба још да се деси да ви проговорите???

Еј, време пролази, снага нестаје, док ваша деца одлазе одавде они већ намештају своју на положаје! Деца уплашених родитеља немају куд него да оду одавде и траже своју срећу…

Док се овде један кувар шири и шепури све са својим сарадницима и коалиционим партнерима ви ћутите и ако знате да је Косјерић банкротирао и да са овима тек нема шансу за неку бољу и лепшу будућност…

И ВИ ЋУТИТЕ!

Ћутите онда и оног дана када свима на врата закуца све оно што ћутите 😉

Advertisements
%d bloggers like this: