Биће боље о куковдану…

31 окт 2014 од Иван Стефановић

Јутро… Крећем на посао…

Поред рампе или тачније индустријске пруге лежи ђубре у зараслом каналу. Нико га није дирао целе године, ко да се не ваља очистити. Али добро, хладнији су дани сада па неће се осећати у ваздуху. Људи кренули на посао, до душе не као некад да видиш море људи, то је сад нека шака јада. Поред такси станице стоје машине, ради се део асфалта. Стоје машине као уздање власти да ће им то дићи рејтинг али џаба, коме је сада до јебеног асфалтног пута? Погледи су нам упрти у празне буђеларе. Сиромаштво као епидемија шири се становништвом.

Али кога је то брига? Што брине се премијер, брине се локална власт? Не будимо смешни…

Причам јуче са једним младим човеком који се интересује за бокс 4 који му нуди ОПЕН ТВ, фиксни, мобилни и интернет. АЛи мучи га један страх, да ли ће имати сталне приходе за то? Ипак сачекаће неко време јер није сигуран у посао. Нешто што би требало да буде нормално сада почиње да бива оптерећујуће. Све поскупљава, све расте само плате, пензије смањују се. То су изгласали својим издајничким ручицама сви посланици у власти. Ајде Напредњаци, ајде и Новосрбијанци али ови подгузи из СПО-а е то ми је смешно јер се сећам ДЕПОС-а када је Вук Драшковић обећавао народу 1000 марака пензије а сад му његови посланици изгласавају смањење истих. Беда и јад. Људи су почели да се прерачунавају, смањењем прихода због сулуде Вучићеве политике довешће их до велике кризе. Многи неће моћи да поднесу тај притисак. Има оних људи који просто не могу да игноришу дугове. Многи ће дићи руке на себе захваљујући овим изродима са власти. Просто јер људи неки не могу да живе са тим. Боже опрости им јер не знају шта раде…

Ако се питате  зашто сад да пишем о политици, па и ја се питам, рекао сам да је крај. Али  сам се надао да ћу престати писање али не могу. И брига ме за оне који ћуте, крију се и глуме неутралце. Није српски ћутати! У осталом брига ме шта ко мисли, ко је покушао свету да удовољи тај је давно пропао…

24.10.14-Danas

Патетични премијер Србије једино успева да убеди своју хипнотисану гомилу. Ми који смо ван хипнозе гледамо једног човечуљка како изиграва кловна ЕУ.

А ови на власти у Косјерићу су типична слика високе власти. Али немају појма како их народ третира у задње време. Не чују на висинама свог егоизма истину. То што крпе улице они мисле да је то врх њиховог успеха. Вазда су били крпари и рупари. А кад реално схватиш ова власт је “ КАБАРЕ СИРОТИЊСКЕ ЗАБАВЕ“…

Ако су свесни да се не може боље јер нема могућности, па зашто не поднесу оставке? Ваљда је то морални чин? Па неће да се одрекну лепих, високих и дебелих плата! Ништа не раде, свирају К…. и паметују нама који смо одавно схватили све.

Језиво је то што нам се дешава у држави. Језив је овај Косјерић. Сав је немоћан, изнурен и заборављен. А сећам се избора. Они напредњачки зевзеци што су нам носали по општини пиксле, мајице, качкете и качили плакате са поруком “ свом снагом на радна места “ е после избора свега тога неста! Људи обавили посао! Навукли наивне и похлепне и шта сад? Где су вам нова радна места гласачи СНС-а? Где су она силна обећања? Шта је? Нема ничег! И не треба да има јер сте такви какви јесте. Не размишљајте својом памећу већ се поводите ко деца од пет година. Подсећате ме на једног мог рођака који је био мали и питао стрица оће ли да му купи бициклу? А овај му кроз шалу рекао чим дође куковдан. А мој рођо онако вижљав весело скакуће по путу вичући: “ Урааа добићу бицикл о куковдану “… Он је био дете а ви господо бирачи сте пунолетне особе које сте полетеле као задњи папци.

Ураааа добићемо посао о Вучковдану! Урааааааааа смањише нам пензије, ураааа смањише нам плате, ураааааа губимо радна места!!!

Сва за Европску Унију! Ја сматрам да једно 80% становништва појма нема ни шта је та ЕУ! Она је њима представљена као велика сиса коју ће потурити под уста сваком грађанину Србије и он ће безбрижно да је дудла и живи ко цар. Е па господо, дудлаћете сва само не то 😉 Прво су почели да вас обезвређују разним наметима. Друга ствар је ефекат глади. Човек када је гладан њему је укусно и јело које страшно мрзи кад је сит. Е то ће вам бити на крају. Јешћете неко смеће и вероваћете да сте се спасили уласком у ЕУ.

Али, најбитније је да код такси станице раде део пута, то ће да засени рестрикције расвете ноћу по вароши, то ће да потисне чињеницу да живите као последња беда! Какво је то сиромаштво ако нема закрпљених улица? Има са стилом да пропадамо. Ево и кувар се уписао у листу путара! Ваљда чуо човек ону изреку сви путеви воде у Рим, па ко вели ако пропадамо онда нек сви путеви који воде у порпаст буду бар окрпљени…

 

Advertisements
%d bloggers like this: