Рамо, Рамо друже мој…

10 нов 2014 од Иван Стефановић

Упалих РТС данас кад тамо стоји Вучић и онај албанац због којег се како чујем одложио долазак ослобођеног Шешеља. Нешто се дрцају Вучић и Рамо пред камерама.

“ Премијер Албаније Еди Рама изјавио је у понедељак у Београду да је Косово независна држава и да је то реалност која се не може мењати. На његову изјаву премијер Србије Александар Вучић оштро је реаговао, истичући да није очекивао ову проовкацију, те да је Косово део Србије и да нема никакве везе са Албанијом.“ ( Извор Вести Онлајн)

461200_aleksandar-vucic-edi-rama-fonet-n.-dj.-8_f

 

Рама реко оно што очигледно јесте  а Вучић реко оно што је некад говорио као радикал ал’ није више. Нећу да будем злурад али ово препуцавање Рама – Вучић ми делује као један скеч где Вучић у Србији пред долазак Шешеља мора мало и да зачини националног поноса, да не испаде да није више ватрени родољуб Србије који је раме уз раме са Шешељом сејао по Србији деведесетих.  Која је сврха посете данас Еди Рама у Србију? Дошли као да преговарају о бољим односима и сарадњи да би опет утурили неку своју фору. Опет Вучић непријатно изненађен. Можда је то стварно тако али после свега ја више не могу да поверујем. Ма убеђен сам да је ово једна исценирана представа где треба приказати Вучића као српског патриоту за сваки случај јер се враћа Воја Шешељ. Али… Џаба… Шта год радио за медије Вучић више не може навући већу популарност у народу. Сада мора да се бори да очува рејтинг од пада а прилив што је био, био је…

До душе појма нисам имао шта је Еди Рама причао, превода није било из техничких разлога како наводи РТС. Па зар опет овај РТС прави срања?  И да плаћамо претплату за овакве грешке? Брука 😉

А кад Шешељ дође…

Искрено, драго ми је да долази. Али не видим ја ту некакве епохијалне промене. Човек је болестан. СРС се структурално још држи у животу али и СПО има страначку структуру али повратка му нема. Једина предност Шешеља наспрам Вука Драшковића што је остао непоколебљив у ставовима док овај други ни сам више не зна колико је обрно ставова у својој каријери…
“ Вучић је пренео да се са премијером Рамом договорио да грађани Србије и Албаније могу само са личним картама да путују у Албанију, и обрнуто у Србију, као и да ће Влада Србије данас о томе донети одлуку. Како је пренео, разговарано је о економској сарадњи и о томе да је потребно повећати трговинску размену, као и о могућностима инвестирања грађана Србије у Албанији. “ ( Извор: Бе 92 Вести)

Сад тек мени није јасно ништа… Рама провоцира Премијера Србије око Косова а овај му одговара “ Не дам никоме да нас понижава у Београду “ а после тога нека грађани Албаније и Србије пиче само са личним картама ђа’у Албанију срби, ђа’ албанци у Србију… Ја после овог не бих баш да идем у Албанију. Шта одем тамо да ме провоцирају. Кад смеју у сред Београда дроном и нашег премијера шта тек могу мени јадном у Албанији?

И после ове представе за телетабисе ( СНС поданике – идолопоклонике) премијер рече:

“ Премијер Рама је увек добродошао у Србију и надам се да неће проћи 60 година до следеће посете албанских званичника Београду. “ ( Извор: Бе 92)

Дакле све логично, све нормално и све лепо да се човек зблене и настави са очајним животом у Србији…

Приредио Иван Стефановић

 

 

%d bloggers like this: