Политичка апатија Косјерића…

1 дец 2014 од Иван Стефановић

Читам по Фејсбуку поједине који се оглесе тако некад и негодују. Ваљда им некад дође до пуцања па изруче на друштвеној мрежи своје јаде. До душе и ја то некад учиним…

Ситуација је из дана у дан све гора и депресивнија. Нема ту шта да вам говорим кад и сами знате. Општа апатија становништва и општи безобразлук једне власти. Шта год да народ прокоментарише јавно, власт има медије па они изађу пред камере и диктафоне и саспу своје приче и оду назад у своје привилегије, добре плате и топле састанке…

Брига њих за народну муку, они је оправдају демагогијом пред медијима и то им је нека врста потискивања истине. Искрено речено ја лично волим што се све ово дешава. Опозиција занемела. Шта ће она да каже? Што безгрешни су? Ови ће да кажу јер кад си на власти савест се угаси. Десиће се опште неповерење у странке. Кључни моменат је ко ће у том општем народном незадовољству ускочити да каналише ту енергију. Да ли ће то поново бити неке лопуже као и после петог окотобра или ће и нас једном задесити срећа па ћемо добити неке поштене вође.

0,,18079265_401,00

Џаба медијски шоу Вулина, Вучића, Шешеља и видим да се провлаче и неке друге партије ( оне за сваки случај). Џаба приче о томе како се хапсе кримоси, те склапају неки уговори и бла, бла, бла… Крчање црева не слуша никакве више лажи. А криза кад удари по стомацима свест се пали у глави одједном.

Србија заправо нема политику јединства. Не постоји тренутно вођа који би донео нову снагу. Све су то излизане фаце које гледамо деценијама. А и ови нови релативно млади, довољно су сумњиви да немам поверења у њих.

Хајде да се осврнемо на нашу авлију звану Косјерић.

Ко овде може да поведе народ? Ови из опозиције од Драгана Вујадинивића не могу да се опасуље. А видело са да и он потпуно промени ћуд кад седне на фотељу. А што је трагично, у опозцијији су ПУПС и СПС а те странке чине владу Александра Вучића. Где је ту логика? ЛДП овде код нас живне само кад су избори, после тога им у канцеларији паукови коло воде. А и Чеда Јовановић почео да се набацује Вучићу? И шта ми овде да очекујемо од њих? СПО је тарикомедија. Они су као опозиција. Стали су. Ваљда је коначно остварен сан па су добили посланика који ни прстом не мрдну за ову општину. Чињенице су чињенице. И што је најжалосније, тај посланик седи у влади Александра Вучића. Блам! ДС. Они су обезглављени на свим нивоима. Плус су подељени на творца СНС-а Тадића и на ову другу оригиналну ДС странку. Куку нама наопако… ДВЕРИ овде и не постоје, воде се као патент странка, укључе се само кад су избори. УРС Динкићев постоји само формално. Да се ја питам, лепо бих понудио неким честитим и способним људима из свих странака који чине опозицију да напусте странке и да се формира група грађана. Иначе ако са собом воде странке ето нама истог проблема после избора.

Ако мислите да је ова владајућа коалиција необорива, грдно се варате. Они су стаклених ножица. Али имају ту луду срећу што Косјерић има неспособну и смотану опозицију која је уцењена онима из врха и сл.

Ја бих волео да интелектуалци, креативци, поштени људи почну са дружењем и рађањем једне идеје  која би покренула снагу и људство. Ако то не урадимо у скорије време, ови на власти ће нас закопати заувек. Ако имате идеје а ништа не предузимате онда умукните и никад се више не појављујте на политичкој сцени. Шта чекате? Деда Мраза? Е па на жалост, Деда Мраз не постоји…

 

Advertisements
%d bloggers like this: