Народ чини државу ал’ народ за то не зна ;)

16 дец 2014 од Иван Стефановић

Сваким даном све је више људи које срећем и који гунђају. Пуцају људи по свим шавовима. Ајде што је ова година цела прошла у тмурном времену, ајде и то што су биле поплаве, али сваким даном све наде у боље сутра бледе…

Дистрибуција мало, мало па обавештава своје потрошаче како ће кренути да искључују струју. Стижу плави коверти на све адресе. Порез, комуналије, рачуни за телефоне, интернет бла, бла, бла… Држава само тражи да се плати а да држава плати људима оно што поштено раде и диринче е то заборавите. Значи да је наша држава превише безобразна и време је да се некако казни!

Често чујем у пролази како људи гунђају: “ Овако се више не може! “…

Живот нам се свео на плаћање рачуна. Остали део свели смо на суздржавање и мрвице. И који ми имамо живот у Србији? Да је среће да је народ сложан а не подељен на ове идиотске странке све би било боље.

Замислите да народ просто уједињено престане да плаћа рачуне и одлази на посао! Просто сви тако да учине. Услов би био да политичари почну да раде за ову земљу и да се радници уваже са достојанством. Е онда би народ владао земљом а не тупави политичари које бира тупави народ!

Грађанска непослушност био би најјачи и најбољи ресет Србије. Али то су само пуки снови. Народ је подељен на идолопоклоништво лидера странки. Општа је помама сада за набавком дигиталних рисивера како би народ имао телевизију јер без ње политичари би били ван својих моћи! Зато ако неко нема пара да купи овај уређај, поклониће му га! Знају они да су без телевизије политички мртви!

Ако стварно мислите да ће вас избавити из ове агоније неки политичар, онда ништа, све је пропало у старту. Неће нама помоћи ни једна политичка опција док се ми као народ не опаметимо. Треба да се сложимо око једне веома битне ствари а то је живот!

Прва ставка:

Сви ви који живите у Србији запитајте се да шта вам недостаје. Да ли имате довољно новца за живот? Да ли сте срећни? Да ли сте били негде на летовању без задуживања. Када сте задњи пут живели од плате? Да ли сте без дуга?

Ако ова прва ставка све нас уједињује затеченим стањем свакодневног живота, сасвим је јасно да смо сви уједињени једним истим проблемом који се зове лош живот у Србији. Политичари су нам обећавали за сваке изборе боље дане а нама заправо сваки дан све гори и гори. Дакле, политичари нису опција нашег спаса!

Друга ставка:

Ако државу чини народ који бира политичке опције онда народ исти може сваку лошу политику да казни. Не треба чекати изборе. Народ треба да одбаци све политичке опције и почне да ради за себе. Када нешто поскупи треба тај производ бојкотовати а не потрчати одма да се све купи. Ако је политика неке власти катастрофална, народ треба да крене на општи бојкот свега. Е тада ће политичари бити немоћни! Јер ако народ покрене грађанску непослушност онда свака политика пада у воду. Народ чини државу а не политичари!

Трећа ставка:

Све ово је само моја пука анализа. Народ у Србији никада неће бити јединствен, али бар нека остане траг да сам размишљао о неком народном уједињењу за спас Србије… Разједињени смо ослабљени и свака будала може да нас вуче за нос. Зато немојте се чудити ко све постаје функционер и ко све може да вам доноси законе… Ви сте такви какви јесте и ви сте ти који верификујете овај политички шљам у Србији. Пријатна гозба горчине…

Advertisements
%d bloggers like this: