Луткарско позориште Александра Вучића…

20 дец 2014 од Иван Стефановић

Народни посланик је особа која представља свој народ, бори се за права кроз лобирање, гласање и сл. Тако би требало да се понаша један посланик. Међутим, сведоци смо да у неколико деценија Народни посланик служи само за попуну већине и да седи у клупи чекајући знак када треба гласати. Одавно народни посланици не раде оно чему су и намењени а то је да преддстављају народ и да се за исти боре…

Морамо бити свесни да гласач у Србији више не гласа за Посланика већ за лидера странке. Ево чистог доказа на задњим изборима. Нису гласове доносили људи који су били на листама већ име Александра Вучића. Самим тим посланик је власништво лидера странке.

Српску јавност непријатно је изненадила одлука већине посланика у Скупштини Србије, да не гласају за стављање “Зојиног закона” на дневни ред заседања.

Тај закон обавезује лекаре да, ако шест месеци не успеју да дијагностификују болест детета у нашој земљи, то морају да ураде у иностранству, али и олакшава одлазак деце оболеле од ретких болести на лечење ван граница земље. Инцирали су га родитељи осмогодишње Зоје Миросављевић, која је преминула од Батенове болести.

Ево како то изгледа на слици:

zojin-zakon-glasanje-700x400

Ако наша деца нису приоритет, светиња и закон онда шта ми више има да причамо? Приде што се овде ради о болесној деци, паметан човек може само да слеже раменима и остане без текста. Изем ти ја државу где је идеал да побегнеш из ње.

Ја се само сетим колико се овде дигла фрка када је локални СПО у Косјерићу свим силама кренуо у агитацију да имају Народног посланика у Парламенту. Тај исти посланик седи у Вучићевој влади и он је доктор. Тај исти посланик није гласао за Зојин закон! Чему служи посланик? Има добру плату, имунитет и свашта нешто. А болесна деца немају шансу ни да уђу у разматрање једне Скупштине. Посланици СНС-а и њихови коалициони партнери немају одговор зашто су били равнодушни на предлог усвајања Зојиног закона. Они просто блеје у Скупштини. Нису ништа добили од тате Вучића па не смеју ни да гласају оно што он није рекао. Е то је сад парадокс. Сећате ли се СПО-а деведесетих, борба за демократију, доле диктатура. Е сад њихов посланик седи у Вучковој клупи и не сме да писне! Али, има оних који још слепо верују СПО-у у Косјерићу. Ваљда љубав нема памети? Љубав је слепа… То је можда и права дијагноза…

Но, вратимо се проблематици која нас убија из дана у дан а то је она већина која седи у Скупштини и она већина идиота који гласају ту већину. Шта треба још да нам се деси како би ви схватили коме и чему служи Александар Вучић и његово луткарско позориште звано Парламент? Ако се не мари за болесну децу а не мари се ни за здраву, какву будућност има ова држава?

А како су дошли Напредњаци на власт главни појам ове Србије је да се побегне из ње. А каква је то држава када јој млади људи гледају да оду из ње? То није држава, то је агонија. А све иде ка томе да се агонија повећа…

 

На крају само могу рећи посланицима: “ СРАМ ВАС БИЛО“ !!!

 

Advertisements
%d bloggers like this: