Сатрапи и аспиде – кукавице и лопови…

23 дец 2014 од Иван Стефановић

Надмено понашање премијера Србије у народној Скупштини је превазишло све мере и границе. Бахато понашање једног човека у Парламенту показује да је он заправо спреман на све како би остао на власти. Ја другачије не могу да оправдам онакво понашање.

Називајући демократе кукавицама који нису смели да покрену промене а он сме Вучић је неке ствари заборавио у том адреналинском обраћању опозицији.

Као прво:

СНС је веома лако прихватио да се Косово и Метохија одузму од Србије за разлику од кукавице Тадића који то није смео. А и како би када је за опозицију имао Вучића који је данима нападао жуте као издајнике и слуге ЕУ и НАТО-а. Ваљда нисте заборавили како је Вучић говорио о Косову и Метохији а како сада говори. А уједно и Тома Николић онда рече да се неће смирити док Косово и Метехија не буду у Србији.

Као друго:

Жути су кукавице јер нису смањили пензионерима и радницима пензије и плате у најгоре време када се једва саставља крај са крајем. А и како су могли да то ураде када су имали у опозицији љутитог Александра Вучића који је у својим говорима причао све супротно од оног што данас чини када је на власти. Срам вас било жутаћи! Бојали сте се народа и опозиције да учините оно што Вучић чини не бојећи се народа и опозиције. А кукавице сте тешке јер нисте направили медијско једноумље мада су вас Вучић и његова ергела данима оптуживали за медијски мрак. И ја сам вас нападао али сада се извињавам јер сте ви мале маце за овог параноика који је премијер Србије.

Као треће:

Тешко је Вучићу да измени ћуд, понашање и осионост коју је стекао као радикал. Е сада то све некако звучи парадоксално када истом том енергијом заступа ЕУ. А некако му се десило да је задњих 15 јебених година говорио да су ти европејци аспиде и сотоне и да су сви они који су на путу за ЕУ домаћи издајници и највећи олош. Али то је била А страна лонг плеј плоче, Б страна је и друга страна Вучића. Она је европејска.

Као четврто:

Опозиција мора да схвати да је пред њом најтежи период демократије у Србији. За време Милошевића имали смо далеко више простора у медијима, у друштвеном животу. Овај данашњи диктатор опако се приближава Брозовом систему. Ја се нешто све више прибојавам да ће ми једног дана доћи тројица чика у црним мантилима и да ћу негде крампом разбијати камен певајући “ Друже Вучко ми ти се кунемо “…  Опозиција ако не превазиђе нејединство мора схватити да више неће ни постојати. Зато апелујем на чланство свих странки да се уједине. Ако им лидери недозвољавају нека лидере просто отерају из странки и тачка! Шта се више чека?

Као пето:

Народе, докле ћеш више да ћутиш, да се устежеш, да гуташ чемер, да подносиш неправду? Какав живот чуваш? Немаш ни за одмор пара, задужујеш се да би славио крсну славу, развлачиш цркавицу а сваким даном нерви све више попуштају. Какав живот ти водиш грађанине Србије? Све нам распродају, све нам гасе, све оно што си ти народе градио својим крвавим рукама испуцалих жуљева. Ако ти народе желиш такав живот онда лаку ноћ и видимо се кад се видимо…

Вучић као опозиција:

Вучић као власт:

Када сте ви жути били на путу за ЕУ били сте сатрапи и аспиде, а када сам ја на ЕУ путу е то је другачије. Ви смрдите а ја непријатно миришем… ( тако би то некако изгледало данас после свега )…

Advertisements
%d bloggers like this: