19 000 динара за странку!

23 јан 2015 од Иван Стефановић

Освануо је јуче на друштвеној мрежи један текст где се наводе именом и презименом људи који су донирали странку са по 19 000 динара. Ево вам и линка да видите :

http://www.koreni.rs/socijalni-slucajevi-finansiraju-sns/

Зашто ми је занимљив овај текст? Па зато што се ту провлаче имена наших мештана општине Косјерић. Разумем ја да људима требају одређене везе за посао, школе и сл. Али опет када видиш да људи издвоје једну целу плату да би помогли странку мораш да се замислиш…

19 000 динара дати за странку! Какви су ту мотиви?

1. Нису њихове паре већ су они ликови који по страначкој дужности излажу себе као донаторе а заправо нису… Нешто покривају због јавности…

2. Даш паре да би напредовао у Одбору странке.

3. Даш паре да би ти рецимо дете могло да прође у школи негде…

4. Даш паре да би лакше добио посао негде.

5. Даш паре из уверења!

Сајт '' Корени ''...

Сајт “ Корени “…

Све ове наведене ствари могу некако да разумем осим задњег. Разумем ја да више нема части ни поштења, да се људи служе са свим триковима само да би обезбедили себи хлеба. Ајде некако да то игноришемо, али ако дајеш 19 000 динара из уверења за странку па ти брате мораш одмах код доктора за главу! Само ноторна будала може данас толику суму новца да поклони странци и то у време када се једва саставља крај са крајем. Али ја сам уверен да та сума новца није дата из уверења, пре ће бити да су разлози у ставу:3 и 4.

Ајде да се плаћа чланарина па шта ћеш. Али људи моји, 19 000 динара издвојити од своје муке за странку па то је ван сваке памети. Сад су се улизивања почела и плаћати! Прво даш странци 19 000 динара, касније неком функционеру непознату суму новца да би ти он нешто “ средио “… И то је то…

Драги грађани, знате шта је трагедија? Трагедија је да дајете 19 000 динара како би вам општину предводио Милијан Стојанић а Скупштину Драган Тулимировић. А са њима у комплету сарадници који ништа не раде осим што примају ДЕБЕЛЕ плате које ми смртници можемо само да сањамо. Није вам било довољно што сте гласали ове паразите још им дајете паре! Ма Вучићу ти си брате ЦАР!!! Мајсторе, краљино. Зајебеш их да те гласају а после ти и плаћају што су те гласали, па то је врхунски мајсторлук!

Да се разумемо, свако има права да ради шта хоће са својим новцем. И не спорим ја што су ови људи “ поклонили “ паре странци. Само бих волео да се са тим престане јер животи су нам се свели на ништа само зато што је странка та која одлучује о нашој будућности.

Када ћете господо схватити да ми треба да уредимо друштво, законе и постанемо нормални људи који ће имати посао без сређивања партијских линија, када ћемо ићи нормално на летовање, када ћете децу школовати без дугова, кредита и стотине главобоља. Када ћемо живети достојно? Еј, живот пролази а ми и даље крпимо, буџимо животе само зато што смо идиоти који се деле на странке! Па да ли сте ви нормални и слепи?

19 000 разлога имам да не дам ни кружић на гласању за било који странку! А ван сваке памети је да даш 19 000 динара странци… Па људи моји докле ће да иде ова наша глупост?

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: