Мат позиција Косјерића…

4 феб 2015 од Иван Стефановић

Политичка сцена у општини Косјерић је мртва. Опозиција је само слово на папиру а и власт је добила такав статус…

Нико ништа не ради за свој народ, сви су се позабавили својим јадом. Опозиција нема амбиција да крене на ову нерадећу власт а власт нема намеру да се склони јер ништа не ради…

Актулена политика власти је да сви чувају своје позиције и ухлебљења. Нико више не сме ништа да каже. Сви су свесни у владајућој коалицији да нешто не штима, ма заправо ништа не штима. Можда су се неки из Нове Србије и покајали што су у дилу са СНС, можда су и ови из ДСС-а, али сви су упали у зачарани круг власти…  Нико се више не бори за опште добро, само се лече ситне појаве, ништа се не гледа даље. Увучени у своје себичлуке и страхове, ћуте и седе тамо где седе и чекају свој крај владавине у нади да ће бар нешто ућарити.

Позната је чињеница да се СНС у Косјерићу није потпуно подмирио функцијама и апетитима. Сетимо се колико је било фрке око директора КЈП Елана. Опет ту има амбиција за то директорско место и опет се то све дешава у СНС-у. Превише је изобећавано чланству које је мушки потегло да се добију избори, сада се тражи услуга за услугу. Али нема где! Свеје препуњено. Но, шушка се да се врше тихи притисци на неподобне па ће ту мало доћи до одушка ако се спроведе план у општинској Управи.

Чиме се бави ова власт у Косјерићу? Народом и општим проблемима општине сигурно не. Они су окренути ка унутрашњим проблемима и подмиривањима. Себичлук који се до сада није видео а виђали смо свашта у историји власти ове вароши.

Позиција је јако нестабилна  само нема ко да им зада политички ударац. Опозиција схвата да нема сврху да скида власт са трона јер је Извршна и даље у рукама владара Вучића. Самим тим нико не жели да му се поново сјате они насилници који на силу спроводе локалне изборе по општинама. Видели смо онда када су напредњаци дошли у сукоб са СПО активистима. Чак је један члан СПО-а ударен песницом у главу.  Сва та бука, бунт омладине СПО-а пао је у воду када је СПО из Косјерића добио посланичко место у Вучићевој влади. Тада се десио бесмисао припадности некој странци. Обезвређени су сви ти млади људи мада 50% њих је то опростило па ће у будућности са њима свако моћи да тргује…

Мат позиција у Косјерићу! Опозиција нема амбиција а нема ни власт. Нешто се чека, ваљда неки будући избори. Сви чекају да Вучићу падне популарност или да им то неко други донесе. Е па господо, вашим нерадом само страда будућност. Народ нема више избора, крпи дупе са оним што има а тренутно има само Вучића. А Вучић то добро зна па је зато целу опозицију ухватио за м…да и може да ради шта хоће. Народ ако жели промене мора да окрене поглед ка себи, да у народу потражи вођу и људе. Народ мора да окрене леђа свим странкама које постоје у Србији. Нема ни једне за коју можемо рећи е то су ти. Сви су уплетени у једну чудну причу како укротити незадовољну руљу.

Свака странка у Србији има своје намене. Неки су одређени да владају свремена на време а друге су ту да осипају критичну масу у датим тренутцима.

Када би народ схватио да је он заправо владар и да је народ тај који мења власти политичари би коначно радили у корист државе. Овако подељени на странке народ је расут и са њим се манипулише до имбецилности. Када би народ једнодушно бојкотовао политичаре, ти исти политичари би схватили да више не пролазе њихове лажи већби морали да раде за своју државу или би били брзо склоњени са власти…

Народе, мани се странки, зар ниси до сада схватио колико су те  исте вукле за нос. Нема више лидера, лидери су се продали и још увек надају новим продајама само да би имали себи корист. Докле ћемо више бити тако наивни чекајући спас од оних који толике године спроводе власт а ништа нам нису доброг донели?

Ви из опозиције, радите нешто по терену или умукните заувек.

Предлажем да се из странки издвоје сви они који желе да спашавају ову варош и општину. Да напусте странке јер оне им нису никаква залеђина, само им је кочница у поштењу. Сви ви који сте у странкама а поштени сте, схватите да вам то ништа не вреди јер сте сву у укаљаним странкама. Изађите, формирајте групу грађана, створите језгро памети, поштења и стручности или нас више неће бити…

maxresdefault

Advertisements
%d bloggers like this: