Зомбиленд једне вароши…

9 феб 2015 од Иван Стефановић

Све је више оних који одлазе из Србије. Дозлогрдило људима да трпе овај мизерни живот где се више ништа не цени. На власти су засели зевзеци и разни геаци. Више и не крију да нераде за народ већ само за сопствене користи. А Косјерић? Косјерић постаје све мањи и мањи, све тањи и тањи. А власт у њему чешка оне лоптице у гаћама…

Најодговорнији је народ за целокупну ситуацију. Народ је тај лаковерни апарат који гласањем доводи овакве као што сад имамо на власти. А они који су на власти оперисани су од гриже савести. Њима су битне њихове плате и одређени послићи који се завршавају захваљујући положајима.

Све време слушамо Милијана Стојанића како прича о неким пословима и шансама. Човек просто не сме да каже да је немоћан и да нема решење. Ако би то рекао онда би се повело питање: “ Шта тражиш ти на том месту“?

Овако сви они причају неку демагогију и бледе изговоре како би остали на државној сиси. А то што ми смртници из дана у дан све горе живимо њих то није брига. Да имају и мало образа до сада би сви поднели оставке али сујета и похлепа то им недозвољавају јер су себични и знају да без фотеља немају никаквих шанси да раде и зараде.

Да ли постоји шанса да се ови неспособњаковићи смене? Наравно! Али има један велики проблем а он се зове народ и опозиција. Сви чекају да им неко то други реши а они да седе у топлим кућама и коментаришу на Фејсбуку. Опозиција нема кредибилитет јер је била већ на власти и показало се да су били лоши али не гори од овох сада. Највећа грешка Демократске странке била је што су имали Драгана Вујадиновића. Показало се колико тај човек није имао такта а ни визије. Али упоређујући га са Милијаном Стојанићем, Драган је доктор наука. Овај садашњи председник не зна ни шта је то визија. Њему је најбитније да се похвали медаљама и сличним будалаштинама од којих ми грађани немамо никакве користи…

Када би народ у Косјерићу почео сложно да се понаша и да крене са бојкотом и грађанском непослушношћу, сигурно би се десила некаква промена. Овако народ гунђа у браду или кад се мало заракија на неким славама и то је то. Ако физички не присуствујемо протесту нема шта да се надамо некаквој промени. Ви ћете прочитати овај текст, доста вас ће то подржати али да неко конкретно жели да учествује у организацији скидања ових са власти то је немогућа мисија. Док се тако сви будемо понашали они ће без икаквих проблема радити то што раде а ми ћемо пропадати све више и више.

Могу ја да више њих не поменем на Мислионику, али опет пишем у нади да ће се бар неко пробудити из ове летаргије. Бар ће ми бити лакше на души што сам се бар некако борио против оваквих љигаваца. Неће ми бити криво после што будем ломио леђа за кило хлеба. А ви ћете гутати горчину пораза и оног ћутања кад му није било време.

Опозицији опет поручујем да крене са конкретном организацијом. Ако настави да ћути онда нема никаква права ни да се појави кад дођу избори. Доста нам је готована који раде само за време избора!

DSCF2252

Advertisements
%d bloggers like this: