На данашњи дан неки су коло водили а неки се у коло хватали…

16 мар 2015 од Иван Стефановић

Седница Скупштине Косјерић која је заказана за сутра одложена је… Разлог нам није званично достављен. Остају претпоставке…

Прва верзија је да ће влада Србије да пошаље неке паре ѕа општину па то да уђе у буџет. Одакле паре влади Србије ? Да се није набрало пара од 10% што узимају од радника и пензионера? Као да ће нам то епохијално помоћи за просеперитет општине. Мада како се неке ствари начују изгледа да је разлог директорско место у Елану. Оће напредњаци једни другима очи да поваде. Ђокисти против Кутлачића! Мима пасти не сме! Он је ипак последња баријера насртајима мамипара и “ бизнисмена “. Ако ЈП. Елам мисли да спасе своју кожу од добоша онда Мима мора остати директор по сваку цену. Иначе паде Елан ко оџак на црепани 😉 Знамо шта је било на седници општинског већа. Туристичка је тада награбуслила као колетералн штета око неслагања Милијана председника општине да се не скида Мима директор Елана, а друга екипа жели то место… У сваком случају ми народ смо спали на то да посматрамо како све пропада док се они међусобно боре за функције.

Киселих лица излазе функционери коалиције СНС-НС-ДСС. Осећају они да се ближи крај баладе. Алавог понашања на изборима довели су себе до највећих бламажа. Љутили су се на мене када сам им на време указивао шта раде. Био сам тада црни ђаво Косјерића.

На данашњи дан Вучић је победио на парламентарним изборима. Одуво је конкуренцију.

00001Сећам се када се овде коло играло. Победнички караван аутомобила кружио је по вароши. Знам ко је држао заставе, ко је трубио и ко је највише очекивао од победе и лизања са изборним штабом у мотел Извору. Знам и ко је водио колце и ко се у коло ватао. Сећања на те слике никако да прођу. Еуфорија победе данас изгледа злокобно. Као Чернобил после катастрофе. Косјерић никад сиромашнији, јаднији и тиши. Повремено нам ветар донесе она обећања са говорница. Шта би са оним паролама што леписте по дрвећу и где писа: “ Свим снагама на нова радна места “? Но трага од нових радниох места али зато стара нестају. Плате и пензије снижене за 10 одсто. Косово поклоњено, скандал за скандалом, дипломе купљене, албанска застава лети у сред Београда, премијер Албаније отворено провоцира, никад веће цензуре и страха по медијима. Гину људи зарад политичког маркетинга. Педери су коначно одржали своју параду уз присуство најелитнијих специјалних јединица полиције и војске. Вучићевом брату украли личну карту па са њом раде шта хоће, па га после и претукли па се од тога данима правио циркус. Људи беже из Србије. Сиромаштва више него кад су биле санкције. А све смо то дочекали уз колце, трубаче и караване среће.

А они који су прекижили листиће, предавали беле листиће или седели кући уз мисао да су сви исти и да немаш кога гласати највећи су кривци што је шака јада победила и сада нам уводи диктатуру некултуре, кича и мизерије живота. Јесте ли срећни што нисте изашли на изборе? Шта сте мислили тај дан? Да ће се нешто десити добро? Казнили сте можда жуте, плаве или црвене? Не, казнили сте саме себе и све остале који нису уз политику Вучића. Вашим негласањем мањина је постала већина. Математика је сасвим прецизна.

А јуче на дан жалости поводом оне несреће са бебом и спасилачком екипом Београд се лепио са насмејаним Вучићем…

plakati-vucic-2Његова борба нас је посрамила као нацију која има иза себе светлу и јуначку историју са часним поносом. Он је радостан јер служи његовим господарима који су нас бомбардовали и убијали. Он је модеран и прелибералан, он прима Тони Блера у госте убицу наше деце, војника и грађана Србије. Његова вредност нас је довела да се сви осећамо безвредно у својој отаџбини. Његова борба за модерну и уређену Србију свела нас је на људе који немају срећу, осмех, просперитет ни наде за боље сутра. Његова борба за Србију нас је довела да сваки дан све више имамо проблема и беде на врату. У продавницу одемо и купимо за дно најлонске беле кесе. Плате мале и скраћене, посла нигде нема, све се продаје што је државно. Он се смеши на плакати а нама се плаче, псује све по списку. Док се његов син зајебава по сплавовима, наша деца немају ни 150 динара за пиће у неким јефтиним кафанама. Док он изиграва разредног старешину на састанцима владе ми једва састављамо крај са крајем.

И јесте ли срећни ви који сте славили у ноћ 16.03.2014.г. победу вашег миљеника? Нисте ви тада победили нас који смо вам се противили, победили сте шансу да избегнемо несрећу звану СНС. Џаба апел, били сте глуви и недоказани. Сада ми је једино жао нас који смо се заиста трудили да спречимо штету, а вас ми није жао. Није ми жао ни вас који сте гласали ни вас који сте бојкотовали. Жао ми је протраћених година. Жао ми је ове омладине, интелектуалаца, уметника, научника, књижевника који су гурнути на маргину друштва да би се распиштољили неписмени џаболебароши…

Advertisements
%d bloggers like this: