Одборницима владајуће коалиције у Косјерићу

15 апр 2015 од Иван Стефановић

Да је ствар алармантна у Косјерићу можемо закључити по информацији која бруји општином: “ гаси се банка Интеза “! Остајемо на једној банци, неколико трафика и продавница, а тренд бежања је ухватио чак и кинезе.

Ствар више није за шалу, једноставно дешавају нам се из дана у дан негативне ствари. Да ли треба поново и поново да вам набрајам?

Пођите од уласка наше општине од стране Ваљева, пођите од уласка од Пожеге. Да ли се сећате како је било пре пет година или десет? Шта данас видите наспрам сопствених сећања? Празна и поразна слика. Губимо важне институције ове вароши а власт и даље иста и нема намеру да се склони.

Поново се обраћам одборницима ове владајуће и тужне коалиције у Косјерићу. Обраћам се вама који сте добри људи, на оне који су из неког интереса уопште немам намеру. Господо одборници, ви који седите и дижете руке сносите највећу одговорност за ову суморну слику наше општине. Да ли сте свесни да ће једног дана неко вас питати зашто сте дизали и подржавали накарадне одлуке једне накарадне власти?  Функционери вас искоришћавају, а када буде био једном позив на одговорност они ће рећи: “ изгласала је Скупштина “. А ко диже руке него ви?

Овог пута не треба да дајете оставке на место одборника, овог пута треба да помогнете свом народу и бојкотујете власт. Не бојте се власти, они вам ништа не могу. Бојте се народа и одговорности према том истом народу који вас је гласао. Треба једном проћи поред неког ко је због ваших дизања руку остао без леба… Да ли сте спремни да носите бреме погрешних одлука?

Власт пролази свака али погрешне одлуке остају као ожиљци бола.

Функционери очигледно не намеравају да поднесу из моралних побуда оставке. Они се држе власти због својих високих плата. И сав овај суморни призор пропадања општине је због тога што они ништа не раде али ту су да би примали плате које се крећу од 70 000 до 110 000 динара. А колика су ваша примања собзиром да имате највећу одговорност да дизањем руку  легализујете све одлуке које нас скупо коштају? Да ли је то вредно ваших бедних дневница које добијете после седнице Скупштине?

Оно што нас све очекује после ове агоније једне неспособне власти а ви ту власт држите у животу је губљење идентитета општине а можда како је кренуло изгуби тај статус. Крајње је време да ви који имате савести а верујем да вас има у све три странке које чине коалицију, добро размислите шта подржавате. Никако не подносите оставке јер ће на ваше место доћи њихови верни пси којима није стало до свог народа и грађана.

Шта треба више говорити? Све нам се затвара, све нам измиче и сва одговорност припада вама господо Одборници владајуће коалиције. Ви ћете бити одговорни за сваку одлуку која нас је довела да општина Косјерић изгледа као сиромашна месна заједница. Иза ваших руку које дижете криће се председник општине, Скупштине, саветници, заменици и сви остали. Размислите добро али не дуго јер време нам измиче…

bankrot

Advertisements
%d bloggers like this: