Писмо захвалнице владајућој коалицији у Косјерићу

19 апр 2015 од Иван Стефановић

Ево једва чекам да ми угасе фирму и да допринесем уштеди буџета! Нестрпљив сам! Није лепо да живим од плате и доводим у кризу функционере општине Косјерић. Како ће они да живе са пишљивим платама од преко 70, 000 динара па и 110,000? Их, како ће њима бити лепше кад нас шест остане без посла! А лакнуће и грађанима општине што су скинули са врата буџетске кориснике који су их обавештавали шта се дешава по нашој општини. Није лепо да нас шест примамо плату док се тамо муче од досаде разни саветници Милијана Стојанића.

Ма овај сиромашни Урошевић треба сутра да нас угаси. Треба неком да смркне да би њима свануло. Е, озбиљан сам. Не шалим се, куку наопако да се шалим док општина пропада. А кад Радио Косјерић угасе има све да процвета. Ево саветник за Инфраструктуру  може комотно да прави пројекте за крпљење рупа и да се зове Веља Илић на прославу све са трубачима. Заменик председника општине нема шта да брине, има да му крене све боље, поготово кад Санда Рашковић напада СНС а он чини владу СНС-а на локалу и изиграва морал 😉 Их како ће бити лакше председнику Скупштине, има да пева и пева усрдне молитве Богу сматрајући да је велика правда остварена! Еј! Није мала ствар шест људи отерати на Биро, велики је то подвиг правде и добротољубља 😉 А Милијан ће обећати нови препород до краја још једне године. Све ће да буде боље кад се угасе ови паразити што сисају буџет општине. Јес срамота! Радиш на све празнике, викенде и све што се не ради радиш и очекујеш плату. Срамота је да ми радници радија живимо. Треба да се угледамо на функционере општине Косјерић који се убише од рада. Није њима лако да покажу народу ништа као нешто! Ја стварно не знам како они састављају крај са крајем. Еј, шта је данас плата од преко 70, 000 динара? Јадни људи. Убише се од досаде и инвестиционих планова који никако да стигну у реализацију. Мала је плата за такав труд. Зато и треба угасити Радио Косјерић и да сав тај новац који су издвајали несебично узму себи. Јес да није то нека пара али ипак ће им бити лакше.

Ево од моје плате нека иде у повећање дневница одборницима који узму чини ми се 2000 динџи за спавање, зевање и напорно дизање руку. Остављам у аманет да се ова моја огромна плата њима расподели. Греота да примају две црвене за тако напоран посао. И да се део издвоји за чланове општинског већа. Срамота је да за мизерију раде тако велики интелектуалци који су читав век пробавили на факултетима! То је крем друштва бре. Ма бићу пресрећан ако њима припадне оно што ће мени узети.

Биће ми драго кад останем без плате, некако ме срамота што сам очекивао да живим од рада и примама плату. Ја сам био пресрећан када су нам смањили суму за 10%. Еј! Па није мала ствар учествовати за обнову државе. Па бићу поносан када угледам једном Београд на води! Сваки пут кад ми закрче црева изазваће ми понос што сам малим делом помогао остварење снова Александра Вучића. Их, кад останем без посла има редовно да гледам ТВ Пинк и “ Тешку реч “. Јебига! Морам и ја мало почети да се дрогирам. Требаће ми времена да се прилагодим на ружичасте наочаре 😉

Стид ме је! Од 1993 године радим а очекујем бар неку отпремнину. Треба да ме је срамота што сам се разочарао да примим 70, 000 динара за тако мало година рада. Али обрадовао сам се када сам чуо вест да изгледа нећемо ни то добити. Одахнуо сам јер умро би од стида да примим паре и будем бар мало уважен као човек. Прекорим себе када видим колико сам бахат па кукам на 13000 динара плате почетком месеца. Па онда дрекнем себи: “ Алооо коњу! Па како је мученим функционерима кад приме у првом делу твоју целу плату? “ Ух како тада поцрвеним од стида. Немам мере никакве ни образа.

И у праву су Урошевић, Стојанић и остали када кажу да ми ништа не радимо! Шта смо очекивали да имамо привилегије као они? Па они су власт и само они имају право да ништа не раде и примају високе плате. Стварно сам безосећајан клипан!  Што се не ожених па да ми жена буде директор нечега па ја функционер који ће да звекне намете конкурентима а њој да бидне лепше. Ма имао би њену љубав за сва времена, али јок, ја зевзек цео живот гледам како да оснујем породицу са малим износом зараде. Па онда помислим: “ Али како они могу? Еј, Иване будало и кукавицо, па они мученици са тако малим платама све урадише а ти са мањом ништа“…

Срамота ме драги моји читаоци. Није лепо што зајебавам власт овако докон и озлојеђен својим себичлуком. Срамота је да очекујем нормалан живот. У оваквом тешком тренутку да желим срећан живот па стварно нисам нормалан. Колико сам ја неотесан па сам и ја пожелео да срушим оџак на црепани. Еј! Колико сам ја забраздио у похлепи. Па сам хтео да будем директор ЈКП “ Елан “. Па сам и ја пожелео да запослим 100 људи за један дан и да сви ми весело певамо док се бургијају Букови а после печемо прасе на Европолису на Брду Град. Не! Стварно нема смисла колико сам ја похлепан. Још се љутим кад се љуте на мене ови непредњаци, новосрби и дссовце! Шта сам ја утриповао да имам право на живот наспрам разних мучених функционера. Уместо да прихватим судбину миша ја почео да мјаучем. Смеје ми се народ јер сам утриповао да није лепо живети мишијим животом, хтео сам да изађем из рупе. Еееее будале људи моји!

Апелујем на целу владајућу коалицију да што пре угасе моју фирму. Не због мене! Него због њих да њима буде лакше јер ће све бити после боље. Живим за дан када ће седети на спрату општине и са оним осмесима на лицима прослављати моје учлањење на Биро за незапослене. Ипак за мене има наде, бар ћу неког усрећити. Можда ћу ја и моје колеге бити несрећни али мала је то цена за њихову срећу. Зато подржавам њихове мере штедње. И када се ослободе нас шест паразита одма да упосле исту цифру како би бар мало оправдали чланству силна обећања за боље сутра.

Сви ми који остајемо без посла не само са радија него сви, треба да будемо захвални на доброчинству наших политичара. Ја верујем да се они и у Цркви моле Богу за нас. Ево толико су побожни да нас све више приближавају одрицању и испосничким животом. Хвала вам браћо где чули и где не чули! Бог вам свако добро дао! Како радили тако вам се и вратило. Шта друго да вам пожелим? Све оно што нама даривали вама дупло да се врати. А верујем да ћете добити неизмерну радост одрицања као ми  али ви више 😉

Ево, поздрав од мене на ову свету неђељу… Шћео сам да свратим у кавану али захвалих се Богу што имам вас па немам са чим да одем у пороке једног пића. Немате појма колико сте ме спасили. Хвала вам…

Advertisements
%d bloggers like this: