Ако лаже коза, не лаже рог…

26 маја 2015 од Иван Стефановић

Поштовани читаоци, док се општински медиј Радио Косјерић гаси, друга радио станица има све привилегије државе која омогућава не само кршење радиодифузног закона већ прелази у безобразлук. Да се разумемо на почетку, ово није моја љубомора, завист, бес, освета, ово је само констатација колико напредњачка власт гура своје љубимце а док друге уништава. Чињенице све говоре и докази указују колико Радио 106 Косјерић има подршку на незаконит начин.

Писао сам вам када сам ја био директор Радио Косјерића да смо били приморани да се преселимо са локације Субјел због како су навели из тада РАТЕЛ-а немогућности да фреквенцију држимо у оквирима општине и да би се она са те висинске тачке чула ван дозвољених оквира. Преселили смо се на Грбић главицу уз све перипетије израде стуба и осталих трошкова. Да би прошле године Радио 106 добио од РАТЕЛ-а локацију Субјел. Дакле, политика је чудо. Но идемо даље…

У регистру дозвола РЕМ ( Регулаторно тело за електронске медије ) стоји следеће:

3 remДакле, локално подручје се односи на општину Косјерић. Али долазимо до следећих података који изгледају овако:

2015-05-26_163600Јавно се показује на сајту Радија 106 мапа покривености где се јасно види да опсег фреквенције прелази у недозвољена подручија.

Да не буде забуне ево шта каже сајт РЕМ-а ( Регулаторно тело за електронске медије )

44Као што видите и Радио 106 се налази на листи локалног покривања као и Радио Косјерић. Дакле, дозвола је издата само за локално подручије или тачније општину Косјерић!

Ево и још једног документа који говори да је Радио 106 добио дозволу за локално подручије.

1Уоквирено црвеним јасно говори све…

Ако мапа покривености каже да се Радио 106 емитује у подручијима: Златибор, Ивањица, Вишеград, Чачак, Горњи Милановац, Ваљево, Коцељева, Зворник итд, итд, онда је све јасно и то следеће:

Или РЕМ, РАТЕЛ, имају посебну невидљиву дозволу за овакве случајеве или је власник Радија 106 брат од тетке Александру Вучићу. Трећа варијанта је да контрола ових агенција не раде свој посао. А бројни су сведоци јавили да се врте разне рекламе по Србији и Босни за локални Радио 106. Једино ако Косјерић није постао Југославија па се то ето третира као локал.

Лично немам ништа против власника Радија 106, али лично сам угрожен због оваквих ствари које су неком мајка а неком маћеха. Па је Радио Косјерић платио огромну казну због тога што је предајник био покварен па се фреквенција померила, а ето онај који се чује широм Србије и делом Босне добија награду да проширује посао за разлику од нас којима су руке везене како би нас лакше бацили у дно…

Ово су чињенице које се више и не крију. Закон је јасан, сајтови и документација РЕМ-а и РАТЕЛ-а све јасно показују. Вама је да сами закључите колико је било корисно помагати изборе у Мотел Извору и бити члан СНС-а. Возити се у победничкој колони СНС-а. Сликати се са шефовима Изборног штаба, председницима. Правити им Фејсбук странице и триста још чуда, а онда видиш да је написано како се Радио 106 никада није мешао у политику. Да није смешно, било би жалосно.

Свестан сам да овај текст угрожава ухлебљење власника радија, али био је и он свестан да угрожава шест породица истог леба… Разумем да неко успева у истим условима, али ово све што сам изнео јасно говори ко је имао какве услове…

Што се мене тиче, ово је моје последње писање о Радију 106. И ово ће бити само пуко писање јер држава се дели на подобне и неподобне. Очигледно да ја спадам у ове друге…

Advertisements
%d bloggers like this: