Маратонци из Косјерића

2 јуна 2015 од Иван Стефановић

Да је власт у Косјерићу докона и да личе на ону изреку: “ докон поп и овце крштава “ показало се колико они више не размишљају о решавању конкретних проблема везаних за општину.

Зачудили се пролазници који су кренули према железничкој станици кад су видели велику белу крстачу све са таблом. Ливада покошена као да је чекала неки скуп људи…

DSCF7550Пошто је долазио Владика у Косјерић, господин Тулимировић председник Скупштине самоиницијативно уз помоћ свог компањона из Нове Србије све са логистичком помоћи ЈКП “ Елан “ поставили су бели крст на место где они сматрају да је некада по предању била Мркшина црква. Но, локација није званично утврђена, а изгледа да су косјерски неимари сами одлучили да је ту и то је то! И рекох, долазио Владика у Косјерић али није хтео да освешта ово издање Вељових кметова јер нису добили за то благослов.

Председник Скупштине забо крстачу поред пута уместо да је ко прави верник прво тражио благослов црквених великодостојника како то и доликује верницима који би да нешто раде а тиче се цркве. Питам се само ко је платио ону таблу, штампање и крст? Ако су они то одрадили из својих џепова онда нема везе, али ако је платио Елан или буџет општине онда заиста немам речи. Но, не знам како се финансирао овај неблагословени пројекат али се питам како?

Докони председник Скупштине несвесно или свесно обележио је званично њихову владавину у Косјерићу. Пошто су општину завили у црно, сад су заболи крстачу и признали да су нам сахранили економију, културу, привреду и све остало што смо имали…

Можда су имали лепе намере, чињеница је да је на том месту негде тамо заиста била Мркшина црква, али кад је неко брзоплет, осион и појогуњен мора на крају да испадне фијаско. Зар то није могло да се уради смирено, договорено и како ваља?

Ипак, да се разумемо, ја сам за то да се нешто поради око тог историјског и верског објекта који лежи негде под земљом, али приоритет општине је да се стара о живим људима. Аман људи шта се запели да улажете у мртве? Овај тамо куварски неимар звекно мостић у којег је уложено 10 000 000 динара, овај музичар забо крстачу. Пу, пу, пу баксузи једни шта сте навалили да слутите јадима?

Кад смо већ код грађевина, када ћете завршити ону зграду код Цркве? Ту би да живе живи људи, па ред би био да то некако завршите.

У сваком случају, крстача стоји поред пута некако Боже ме опрости сабласно. Штета што то није ушло у шпицу филма Град духова.

Грађани Косјерића памтиће ову власт по небулозама попут осмог марта када су напредњачице наручивале песму “ Божанствена жено “ и то кадрови СНС-а од директорице вртића и члана одбора странке. То је био призор за стид због неподношљивог шлихтања супрузи бизнисмена из Русије. Блам за плакати! Да не причам о томе како је срушен димњак на црепани, како се олако све продаје, како председник изјави НИКИ проблем, како се свађају напредњаци међусобно због похлепе. И триста још чудесних будалаштина које нам свакодневно приређују кадрови коалиције СНС-ДСС и Новосрбијанаца.

Зауставите планету! Оћу да сиђем….

Strip 1

Advertisements
%d bloggers like this: