Какав је осећај када губиш посао?

24 јуна 2015 од Иван Стефановић

Приватизација медија, тачније мог предузећа изгледа трагично. Немаш никакву заштиту, правни савет, објашњење, све се своди на разне верзије које се чују, кажу и сл. Не постоји Синдикат који би ти пружио било какву помоћ, општина такође није заинтересована да се ангажује бар у правним саветима. Једноставно си натеран да потпишеш капитулацију.

Људи са Бироа су нам дали некакве анкете да попунимо где ми је дошло да се смејем или плачем. Они нама нуде да штиклирамо одређене понуде као на пример да дођемо а они да нас посаветују, да нас едукују како да пронађемо посао и слични остали примери. Каква демагогија, какво пресипање из шупљег у празно… Чињеница је да пројекти за запошљавање немају више пара и да се све своди на формално посећивање Бироа за незапослене.

Ужасавајућа је чињеница да кад узмеш бедну отпремнину више нећеш имати шансу да живиш нормално. Посла нема! Сведен си на берача малине или пребирача малине у хладњачи. То су те шансе у Косјерићу. Ако бих отворио неким чудом своју фирму извршио би економско самоубиство. А још ми одзвањају предизборна обећања господина Стојанића и оног његовог сатрапа шефа Вучића о препороду Србије, новим радним местима што изговорише оне већ далеке 2013.г.  Сећања на њихова обећања изазивају ми гађење. Цела ова политичка болумента почива на лажима.

Људско достојанство је прегажено стампедом лопова, лажова, сецикеса и ваћароша. Цеде нас сваким даном све више и више.

Докле бре више???

Горка је чињеница да те вишком проглашавају нерадници и незналице. Док са горчином у грлу потписујеш папире за отпремнину схваташ да ти исти који су те довели до тога примају велике плате, не раде ништа и имају све а ти ћеш завршити као последњи бедник. Немоћан си, просто си у мањини и никоме није стало до оних који страдају. Ово је Србија, држава која свој народ уништава. Још гора је помисао када схватиш да доста тог народа подржава сопствену пропаст.

mazos

Није више ни битно да ли ће постојати Радио Косјерић, сада је битнија чињеница како се односи власт према онима који губе посао. У најави су велика отпуштања. Да ли ви који ликујете и подржавате Вучића схватате да сваким губитком радног места опада куповна моћ, самим тим и производња, самим тим и привреда заједно са економијом. Улазимо у зачаран круг који ће појести сваки смисао рада, опстанка и живота?

ММФ је позајмио паре држави за отпремнине. Ко ће да врати тај новац? Како да се врати ако се незапосленост повећава? У овој држави све се гаси осим телевизија које раде пуном паром величајући господара Вучића. Да се носите сви у три лепе од Пинка па до РТС-а све са Првом, Б92 итд…

220px-Bez_Kinte_omot

%d bloggers like this: