Видовдан у Србији…

28 јуна 2015 од Иван Стефановић

Борили се наши преци против турака, до последњег даха замахњиваше десницом по непријатељу отаџбине. Стали су као последњи бедем да заштите нејаку чељад и жене, мајке, баке… Косовски бој је изгубљен и од тада нас дира крвавим рукама и проклиње…

Како Србија данас да дочека видовдан? Оно што смо некада бранили једноставно смо предали. Тамо где су кости наших предака остале шетају крволоци, убице под заставом демократије.

По медијима више се придаје пажња шта се варује ноћ уочи Видовдана. Нема сећања на Цара Лазара, нема се времена јер битнији су догађаји у ријалити шоу “ Парови “, битнији су певачи, свирачи, фудбалери и кошаркаши и сто неких још трица и кучина…  Док се од Србије кидају делови територије, наш народ се забавља разним телевизијским шареним лажама. Док Србија посрће сва изубијана, одрпана и изгладнела, наши се свађају око Црвене звезде и Партизана. Клинци су заљубљени у себе, сваки час објављују своје фотографије које сами сликају из руке. Нарцисоидност у експанзији. Кладионице препуне, коцкарнице само штекају, а тамо негде нека бака умире од глади док се борци за права животиња боре до последњег даха за права кучића и мачака.

11223314_715036641941326_3097580501785306506_n

Док нас бију са свих страна, понижавају ми се бијемо око забавних ствари попут фудбалске игре…

navijac-partizana-noz-policija-partizan-ofk-beograd-tuca-grobari-zabranje-1346709197-204678Све смо заборавили и одбацили. Поносимо се са Светим Савом а нико да се помоли ко некад стари народ: “ Да живимо сви у слози, Свети Саво ти помози “. Просто смо постали саможљивци које вуку за нос западне силе које од свих нас полако претварају јефтину радну снагу да би они стицали баснословно богатство. Несложни у свему, нестални у вери, подценили смо све оно за шта су се наши стари некада борили и гинули.

косовски бојШта је данас Видовдан у Србији?

Можда би требало рећи шта је данас србин? То је особа која иде из крајности у крајност. ПатриЈоте носе велики крст око врата а не посте, не моле се Богу. Неки тетовирају иконе по телу а не причешћују се, не живе Христовим путем. Неки су гласни и шире три прста у вис не знајући да је то сотонски симбол којег нам је убацио Вук Драшковић деведесетих. Живимо сасвим супротно од онога што нам Светосавље поручује. Са таквим патриотизмом данас се слави Видовдан. Да не говорим колико ће на данашњи дан политичари држати говоре не због јунака са Косовског боја већ зарад стицања поена. Деци се на данашњи дан у школи додељују ђачке књижице, али авај, та деца немају никакву свест о значају Косовског боја ни о Косову.

Црква нам је срозана сукобима и свађама владика, све је више попова који не заслужују мантију да носе. Грабе себи богатство, возе се у бесним колима, не хају више да буду пастири. Све смо институције уништили. Постајемо безличије времена где смо одбацили сопствени идентитет како би били оно што није у нашим генима.

Данас је Видовдан, данас је дан када би требали да се замислимо колико је било слоге и јединства да се брани отаџбина. Шта смо сада? Руља којој није стало ни до чега што је у оквиру своје традиције, вере и историје. Разгаћени трчимо ка некој Европејској Унији која нас је вазда убијала, вешала и стрељала. Води нас Александар Вучић који себе представља као жртву која све подноси за свој народ а ми као народ подржавамо једну од највећих превара наше историје. Вучић је кукавичије јаје које су нам подметнули да би нас повео у добровољно ропство…

Опрости Лазаре, праштајте јунаци жуљевитих дланова, опростите јер не знамо шта радимо…

Advertisements
%d bloggers like this: