Покретни Инфо сервис општине Косјерић

3 јула 2015 од Иван Стефановић

Неизвесна судбина информативне куће Радио Косјерић доводи нас до недоумица, ко и како ће нас обавештавати о информацијама значајним за грађане општине Косјерић. По новом Закону о Информисању свако може да учествује на тендеру за обавештавање, па у Косјерић поред радија 106 могу да конкуришу и све остале радио станице Србије. У том куршлусу, 99% наших грађана неће имати појма шта се дешава.  Шта ћемо, Европска Унија жели да у Србији државни медији изађу из државе, а нико неће да каже а зашто код њих имају државни локални медији а код нас то не може? Но, ја сам пронашао решење да општина Косјерић не троши паре на медије већ да покрене покретну Инфо службу.

Ако власт у Косјерићу подржи мој предлог одма ће се расписати конкурс за 15 добошара и 2 возача камиончета.

Добошари ће бити једном дневно у свакој улици и читаће грађанима кад је акција за дељење садница и сл. Можда буде и временска прогноза уврштена у тај инфо.

Добошар Инфо сервиса општине Косјерић

Добошар Инфо сервиса општине Косјерић

Поред добошара, Информативни сервис општине Косјерић набавиће два Тамића ( камиончића ) на којима ће бити уграђен звучник. Возач и спикер радиће осам сати тако што ће пролазити селима и читати најновије информације, који доктор ради у којој смени у дому здравља и поуно тога још што је неопходно да грађани знају. Уједно вршиће се откуп старих бојлера, машина, лимова и осталог гвожђа каоко би се напунио буџет препродајом старудија.

Razglas kosjeric

Спонзори покретног Инфо сервиса биће лепљени по Тамићу а добошари ће носити мајице на којима ће бити одштампани спонзори па ће морати да се врти у месту како би се све то видело.

Хит Инфо сервиса у Тамићу било би гостовање председника општине. Возао би се по селима и давао интервју а грађани би слушали његове говоре.

Хтео сам да предложим да се врати стари бандерашки разглас али за њега нема места од каблова ове кабловске телевизије из Чачка, бојим се да би бандере попуцале…

У сваком случају надам се да ће власт из општине Косјерић размотрити ову моју идеју и предлог.

Advertisements
%d bloggers like this: