Снимање видео спота за Но Етно бенд…

7 јула 2015 од Иван Стефановић

Косјерић је јуче био под ратном опсадом, наоружани војници прошетали су главном улицом. Камера, иде! Тон, иде! Акција! Наш локални бенд Но Етно снимао је јуче видео спот за песму “ То не умем “. Професионална екипа сниматеља снимала је сцене рата. Прича се фокусира на младог човека који иде у рат и оставља жену и дете. Две паралелне приче сместиће се у песми од четири минута. Ако сте мислили да је једноставно снимити спот за тако мало време онда сте се преварили.

Косјерић је јуче мало живнуо, група људи који су подржали овај пројекат показали су да се може нешто постићи сарадњом и подршком. Овај спот промовисаће и нашу општину у медијском свету. Но, ипак да се вратимо причи о снимњу…

Радиле су се сцене у главној улици, патрола војске пролази док млада мајка носи дете са кантом воде… Сцена која показује суровост рата, наметнуту вољу светских играрија са људским судбинама. Кратки резови са више углова показаће кроз песму заиста потресну причу. Након снимања у граду екипа се сели на Крстине.

 

Смотра на Крстинама

Смотра на Крстинама

Испоставило се да је ту база мале ратне јединице која је решила да брани свој град. Оно што је занимљиво у овој причи везаној за Крстине где се снимала та сцена где су сви на окупу је заправо и истина да је све некако ту и почело. Вежвао се Винг Чун Кунг Фу, били су ту Небојиша Јанковић ( басиста ) и Кристијан Ерић лидер бенда. После сваког тренинга окупљали смо се уз гитаре, певушили и зезали се. Мало по мало момци су кренули да вежају свирке и настао је бенд Но Етно. Због тога снимање сцене на Крстинама има једну сетну симболику и причу…

11655412_10207070373104249_751635398_n

Након снимања по Косјерићу, екипа се сели у Скакавце у котлину. Ту се већ снимају ратне сцене уз пиротехнику и дим. За дим се потрудио наш друг Влајцо Алексић који је задимио целе Скакавце 🙂  Захтевни кадрови, безбројна понављања по врелом сунцу под пуном опремом изискивали су одлучност учесника у снимању. Није баш ни лако враћати се по десет пута уз брдо па јуришати. На разним локацијама по тешком терену и безбројно понављање сцена изискивале су велики напор али се издржало!   Показивање младим статистима у ходу како се држи пушка, заузима положај и како се креће није баш било лако али Аирсофт тим Wolves из Косјерића одрадио је посао како доликује. Импресивне сцене за које верујем да ће феноменално изгледати у споту собзиром да их је радила заиста профи екипа људи.

Кристијан Ерић на положају...

Кристијан Ерић на положају…

Расположење је било на нивоу. Позитивна енергија се просто могла опипати. Морам да похвалим девојке ( Ивана и Јелена ) које су радиле шминку за уверљиве ране на Кристијану и Дарку. Уједно хвала им што су нам омогућиле и један фин предах у хладовини борова.

DSC_0049

У целој тој гужви и напору најгоре је било Дарку Марковићу који је имао повређено колено али је ипак издржао све напоре. Због тога је и била уверљива сцена када мора да глуми рањеника и то баш у колено.

Детаљ са снимања...

Детаљ са снимања…

Оно што је мене као човека импресионирало је упорност  Небојише Ерића да цела прича заживи. Дирнуло ме је колико човек улаже напора и поред здравствених проблема да ова деца добију шансу у медијском свету. Тешко је данас у Косјерићу крчити пут креативним људима, тешко је у целој држави. Створило се друштво где затичеш закључана врата свакој културној и креативној идеји. Препрека у изобиљу, тестирање живаца и воље на претек. Ипак, Небојиша успева да мотивише ове момке и сакупи подршку људи која се јуче показала у неком заиста лепом светлу.

Фото: Иван Стефановић

Фото: Иван Стефановић

Моји лични утисци су препуни емоција. Лепо је видети младе људе како помажу својим другарима да остваре своје снове. Та несебичност је данас заиста ретка појава а требала би да буде једна нормална и честа. Ова деца су показала пример како живот изгледа лепше када се уједине идеје и људи, и када се то не гледа кроз цену и динар. Мени као тим лидеру Аирсофт екипе све ово је било само још једна у низу од авантура и искустава али и стицање нових познанстава. Поносан сам што смо допринели да помогнемо младим људима и то је некакав заиста осећај који се не може нигде купити ни набавити, он се просто мора доживети…

Остаје нам да сачекамо и премијеру видео спота који је најављен крајем августа ове године. Собзиром да је видео спот у рукама сјајног тима овом приликом поздрављам целу екипу у стаставу: Часлава Петровића, Растка Шејића, Владимира Лешића и Марка Ристића. Момци хвала на дивном искуству 🙂

Приредио: Иван Стефановић

Advertisements
%d bloggers like this: