РАДИО КОСЈЕРИЋ СТУПА У ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК!

4 авг 2015 од Иван Стефановић

172474_100695206679940_6522629_o

ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ
ЗАМЕНИКУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
ВЕЋУ ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ
ОДБОРНИЦИМА ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ

ПРЕДМЕТ: Генерални штрајк ЈП ‚‚Информативни центар Косјерић‚‚
Поштовани

Сви запослени у ‚‚Јавном предузећу Информативни центар Косјерић‚‚ у понедељак 10.08.2015.године ступиће у генерални штрајк .Према закону о штрајку члан 9. испоштоваћемо минимум процеса рада.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Као што вам је познато Јавно предузеће ‚‚Информативни центар Косјерић‚‚ није ушло у процес приватизације ,јер Скупштина Општине Косјерић као наш оснивач и власник , није на време доставила потврду о промени модела продаје капитала . Сходно томе од Агенције за приватизацију добили смо уредбу о преносу капитала на запослене без накнаде, а пошто само један запослени има право на бесплатне акције (а и он не жели да их узме) аутоматски ће доћи до гашења предузећа.
Јавно предузеће ‚‚Информативни центар Косјерић‚‚ је урадило програм решавања вишка запослених у поступку приватизације за 2015.годину и исти проследило Министарству за рад ,запошљавање ,борачка и социјална питања од којих смо по решењу број 550-00-230/2015-24 од 27.07.2015.године ,добили средства за отпремнину која очекујемо да ће нам бити пренета за који дан.

Међутим да би поступили по програму и исплатили отпремнине радницима морају бити исплаћена сва дуговања по основу плата и доприноса. Као што такође знате запосленима се дугује плата за половину јуна, јул месец и до момента отказа.
Ако се предузеће у међувремену угаси онда ћемо остати и без могућности да отпремнине и средства која су нам одобрена реализујемо и бићемо принуђени да иста вратимо министарству рада.
Како нема ни у наговештајима ребаланса буџета од стране Општине Косјерић , тако смо и ми принуђени сами да тражимо решење. Ако већ нисмо добили могућност да останемо на послу, а ни да уђемо у приватизацију, онда нам бар помозите да часно решимо ову ситуацију на обострано задовољство, јер ћемо у супротном морати да изнађемо други начин за решење наших проблема .

У понедељак 10.08.2015.године организоваћемо конференцију за медије у 10 часова  у просторијама предузећа, а упутићемо и писмо Министру за рад,запошљавање ,борачка и социјана питања Александру Вулину, Министру финансија Душану Вујовићу и Председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу и тражити од њих да нам помогну.
Запослени ЈП Информативни центар Косјерић:
1. Милутин Арсић
2. Зоран Срнић
3. Милета Јанковић
4. Иван Стефановић
5. Лела Танкосић
6. Слађана Вујић

Advertisements
%d bloggers like this: