Затупљивање нације…

Медијска слика Србије је страва и ужас садашњег времена. Политичке сплетке, скандали, преваре и прљаве игре. Забава се своди на буљење у екране где видиш како се у ријалитијима свађају, мувају и самозадовољавају пред камерама. Не мислим на онанисање већ на храњење ега. У шта се то претворило друштво?

Велики брат...
Велики брат…

Синоћ се десило чудо, нашла се два човека која су причала о књигама. Оба су прочитала Кен Фолетову трилогију. Дошло ми да питам човека смем ли да га пипнем да видим јел стваран. Не знам када сам задњи пут имао друштво где се причало о добром филму, доброј књизи. Све се бре своди на тикет, ријалити и проблеме. Ваљда су завладали ови ликови што деле књиге на танке и дебеле. Што би реко давно мој кумић Ђорђе: “ Куме, књиге нису дебеле, свиње су дебеле. Књиге су опширне “… То ми је рекло дете од девет година. Хвала Богу израстао је у интелектуалца који мисли својом главом.

Пинк звездице су по мени најлицемернији маркетинг производ. Дечица лепа, невина певају о љубавним јадима, уздасима и чежњама. Па човек да се прекрсти левом и десном руком! Шта оно има да пева о тим темама? Па шта ће, угасили су Мињу Суботу и све остале дечје музичке програме. Немају где да певају песмице Лаковића, Ршумовића итд. Ајте децо на ТВ Пинк и певајте о страсти, рукама на грудима, љубавним јадима, то вам приличи у тим вашим годиницама. А деке и баке, маме и тате без даха се диве деци, унучадима како певају о тим страстима. Стварно нисмо нормалан народ!

Узори младима...
Узори младима…

Те Пинк звездице делиће књиге на дебеле и танке. Светогрђе је децу увлачити у систем лаке зараде. Шта је следеће на реду? Бебе у јаслицама и такмичење које најслађе кмечи? Децу увлаче у све, ништа више није свето. Политичари највише воле да се сликају са децом а кад се заврше избори о тој деци више нико и не прича.

На шта нам се своди забава? На пропале естраднице и естрадине који су у својој галаксији шунда некакве звезде. Гледаш како једни друге оговарају, сплеткаре и на крају само што једни другима очи не ваде. Простаклук и срамота су данас главна забава. И шта човек да очекује од народа којем се то све допада? Па шта има да се чудимо што су на власти фекални морали, посрнуле вође. ТВучић има да влада до дубоке старости. Када дођу избори, народ неће опет гласати по својој савести. Опет ће гласати за плакат ТВучића. И опет ће нам на власт доћи у локалу клапсе, тулијане, ђокице и остали политички отпад.

490x370_aleksandar-vucic-plakat

Да ли је дошло време када ћемо кришом читати књиге и под маскама улазити у библиотеке? Ми који не волимо народњаке и све те ријалитије смо сврстани у категорију људи којима је све одузето. Медије су погасили који су неговали културу и образовану поруку. Нама су одузета права а самим тим и слобода изражавања. Култура нема свој медијски простор, једноставно је склоњена. Сада је најбитније ко је коме почупао косу, ухватио за полни орган или сасуо у фацу мајку мајчину.

parovi-rijaliti

И опет ви телетабиси кад дођу избори, гласајте за плакат Александра Вучића па нам опет доведите највеће смрадове и шљам на власт…

11880614_843063489140269_6634247302427095540_n

Лаку ноћ Србијо…

Advertisements