Шта радите бре?

Педседник Демократске странке у Белој Цркви Жељко Црногорац изјавио је данас да је на одборнике те странке и Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) бачен сузавац како не би присуствовали седници ванредне скупштине општине.

Црногорац је агенцији Бета казао да се полиција не одазива позивима да дође у Општинску управу Беле Цркве, а да општинско обезбеђење није дозволило одборницима ДС-а и ЛСВ-а да присуствују седници.

„Обезбеђење се налази и унутра и напољу и не дозвољавају одборницима да уђу у зграду општине“, рекао је председник ДС-а и одборник те странке у скупштини општине Бела Црква.

Он је поручио председнику Српске напредне странке Александру Вучићу да одмах данас распише изборе.

„Хоћемо демократију и у Белој Цркви. Нећемо да нас нико бије. Ми имамо право да кажемо своје мишљење за скупштинском говорницом и то право смо давали и Вучићу када је био у опозицији“, казао је Црногорац.

Ванредна седница скупштине у Белој Цркви почела је данас у 10 часова и сазвана је на иницијативу опозиционе СНС. У тој општини на власти је коалиција предвођена ДС, ЛСВ и Јединственом Србијом, чији је потпредседник недавно прешао у СНС. Извор Н1 инфо

Дакле, ово није прва вест о насиљу напредне странке у Србији. Почели су да бију, да прете и да спроводе диктатуру је једној држави званој Србија која се куне у демократију. Хоћемо у ЕУ али песницама, сузавцем и шутирањем неистомишљеника. Шта ово треба да значи?

Да ли је ово нормално да се дешава у Србији? Шта нас чека за наредне изборе? Да ли ће наше опозиционе скупове пребијати људи са штанглама, палицама? Да ли ћемо ускоро очекивати изградњу Голог отока у Србији?

Да ли СНС свесно изазива немире у Србији? Да ли је СНС свестан да је праг толеранције на ивици пуцања? Много је питања а одговора заправо нема. Сваки дан лудило и мржња се настављају. Изманипулисано чланство СНС-а спроводи процесе насиља, провокација и претњи. Ако се борите против криминала и сумњивих ликова у политици, због чега вам треба чланство да то ради? Где су државне Институције?

Искрено речено ово не слути ничем добру. Никада није било добро када једна страна жели на све начине да буде доминантна јер акција увек добије и реакцију…

Надам се да ово неће изазвати опште немире у Србији, доста смо се међусобно тукли, зар нисмо научили лекције из прошлости? Ако један Вучић води Србију са оваквим потезима, јасно је да су избори право решење да се народ изјасни против њега… До тада трпи Србијо и издржи, боље је оловком исказати неслагање него песницама…

Advertisements