Тако си нам требао синоћ…

7 мар 2016 од Иван Стефановић

Јуче небо провалило облаке па киша пада ли пада. Река Скрапеж набујала и поново нас подсетила како је природа велика сила. Најгора је ноћ јер обично тада све измакне контроли. Хвала Богу ипак нас је Скрапеж поштедео, а да ли смо ми срећни у овој срећној околности?

Када су биле поплаве 2014.г. Радио Косјерић је двадесет и четири часа извештавао и покривао целокупно подручије наше општине. Новинари су долазили мокри у студио, јављали се са лица места, народ је имао потпуне информације шта се догађа. Ове године зимског марта фреквенција 88.9 мегахерца није се огласила. Радио Косјерић је угашен због одлуке ЕУ да нам нису потребне локалне радио станице у државном сектору. Александар Вучић је слепо послушао своје ЕУ газде а народ остао без свог извештача. Шести радника овог медија је избачено на улицу. Радио Косјерић је убијен са млаким отпором оних којима он заправо и треба, а синоћ смо се уверили колико нам недостаје.

Ми све пропуштамо да би се у једном тренутку када је касно пробудили и схватили да немамо пуно тога што нам је потребно а нисмо марили онда када је требало то сачувати. Судбина Радио Косјерића је срамотна по све нас. Синоћ нема ко да извештава становништво, чекају се београдски дневници да нешто кажу једном у минут. Док је покојни Радио Косјерић извештавао са терена из минут у минут. Данас је седми март, дан општине Косјерић, дан када ће први пут после двадесет и кусур година бити без Радио Косјерића. Општина више нема свој локални медиј где су радили новинари и једна мала екипа људи. Сада све зависи колико платиш да би био присутан на некој фреквенцији.

2006.г. Сам кренуо са снимањем документарног филма како се ради јутарњи програм на радију. На жалост, због обавеза великих нисам стигао да реализујем филм, али ово што је снимљено остаје као аутентична успомена на људе који су радили за своје грађане да би на крају били истерани као најгоре џукеле. Срамно понашање локалне власти према радницима само је показало колико политичарима није стало до народа и људи… Ево и филма и срећан вам дан општине…

Advertisements
%d bloggers like this: