Где сте родољуби, патриоте и остали букачи?

Српски православни манастир Грачаница код Ваљева је потопљен. Наслеђе Немањића, предања кажу да је грађен у тринаестом веку. Манастир који је велико културно наслеђе и духовно здање Србије није потопљен природном непогодом, потопљен је свесно од човека, од срба. Кривимо шиптаре по Косову и Метохији да нам руше светиње, а шта ми радимо у Србији? Потапамо културно наслеђе, верско наслеђе, духовне светионике и затиремо сопствене трагове постојања.

12795379_10205753507267867_7706253549441652748_n
Страшан, мучан и болан призор у Грачаници…

Узалуд је то што је народ покушао да одбрани своју светињу. На жалост било је мало одлучних који су дошли да стану и бране српско наслеђе. Ко ће да брани Грачаницу? Јел ови Срби што путују аутобусима и урличу пароле вољеном вођи? Да неће напредњаци да бране манастир? Неће јер њихов бог је у парном оделу, воли да се слика, да прича о себи као да је он свети Сава… Где су патриотски блокови Србије? Где сте велике патриоте? Где сте србенде са три прста она раширена, што симболизују разједињено свето тројство. Где сте СПО-вци? Чувени четници, браћо и сестре? Немате кад а и није вам интересантно да браните светиње. Где сте Новосрбијанци што у статуту странке имате српску круну и залажете се за монархију? Немате кад! Кампања, ово оно! Где сте велики срби из ДСС-а. Немате кад, кампања, ово, оно… Ко ће сад да се бахће око небитног културног наслеђа срба? Викаћемо да су ови и они продали Косово и Метохију и да су тамо остале светиње да их руше. Шта има тамо неки шиптари да руше светиње кад ми то можемо сами својим рукама… Где сте родољуби, где сте лидери пуних уста Србије? Нема вас, кампања, ово, оно бла, бла, трућ...

Плашим се да ће нам укинути законом оно ИЋ у презимену. А и шта ће нам, само нас подсећа на наше корене. Шта ће нам уопште наша историја када ми желимо бити неко други. Нека нам Бог опрости, али срамота ме и да тражим опрост јер шта сам учинио да до тога не дође?

 

Advertisements