Окуражена будала…

Подсмех глупих, кикот преварених језиво звучи. Вазда су гризли понижени оне који себе не продају зарад пролазних бакшиша. Тешко им је да схвате шта је то понос, шта је то достојанство које тера човека да упорно одбија руљу подмићених.

Данас смо окружени јефтиним људима који су једноставно прешли у стање глине коју обликују туђе руке и од ње праве фигуре по потреби. Окуражена будала умисли да је фактор па саму себе прави кловном. Пуно је окуражених идиота који данас вршљају по нашим животима. У свим сферама друштва имамо окуражених глупака који ће  све да ураде само да би се осећали важним. Давно се изгубио осећај важности знањем, поштењем и осталим вредностима.

Изузетно је тешко поштеном да одоли искушења погодности јефтиноће. Тешко је бранити у себи морал и одлике поштеног човека. На сваком кораку поштен човек наилази на препреке, затворена врата и мржњу. Пуно је одусталих, пуно је поклеклих али препуно окуражених будала који имају за задатак да потисну паметне, школоване, поштене и способне људе. Култура се потискује јер она не стоји окураженој будали.

Окуражена будала умисли да је паметна, да може све. Такав човек нема дијалог, он те или пребије или ти напакости. Окуражени ваћароши спремни су на све. То су природно надарене лисице које имају савршен тајминг да некоме сместе пакост. Таквој врсти људи ћеш сметати у сваком погледу ма чиме се бавио или нешто радио. Окуражена будала даје себи за право да зна све и да се меша у све. Окуражена будала добро зна да и ако почнеш да плетеш чарапе од вуне можеш да га надиграш и будеш цењенији од њега.

Клинци кажу за окуражене да су наложени, набријани. Нису погрепшили ништа, чак напротив, они су пронашли праву реч за такве.

Данас окуражени – наложени воде главну реч док достојанство ћути, али пре могу рећи да нема права нигде да се чује. Медијска слика Србије је довела да будала данас изгледа као мудрац а школован човек као јефтини сероња који нема појма ни о чему…

Окуражена будала прави око себе штету, она је попут човека који сече грану на дрвету и у исто време на њој седи. Најгоре је што повуче за собом наивне да седе на истој грани па колективно падају окривљујући земљину тежу да их мрзи…

bob2

 

 

Advertisements