Режим на опозицију ;)

Уколико би опозиција хтела да се уједини за председничке изборе морала би добро да размисли ко ће све ту да се појављује у јавности.

Искрено речено не видим ту јасан излаз, циљ ни прилику пошто је опозиција уништена. Кукавичије јаје које се по мени спрема и наслућује је “ нови “ ДСС онај што воли по локалу са СНС да прави игранке а овамо заговарају супротну политику од Вучића. Искрено речено, ДСС заслужује као и СПО и Нова Србија политичку пензију. ДВЕРИ су прича кратког даха, нешто ту не штима ако ћемо искрено. До душе нису ни имали прилике да се докажу пошто у медијима их и нема. Ако бих бирао између ДСС-а или ДВЕРИ без размишљања бих дао глас Дверима. ДСС је испушио причу која не држи воду коју у последње време протурају. То су те неке тврђе као линије или деснице али леваци их могу нокаутирати у првој рунди као бивши дешњаци.

ДС је прсо ко лајсна. Шутановац као нови лидер нема ни приближну харизму попут старих играча у жутој линији. Оно што одмах пада у воду су Чеда и Борис. Било би смешно да их видимо као опозицију која се бори за правду у Србији. Ту је Саша Радуловић којег из дана у дан бичују, разапињу, боду, стрељају, вуку по блату оном медијском. Ако је он тако мизеран у политици због чега толика фрка да се то име што више облати у народу? Искрено речено пре би ми рука њега заокружила него Шутановца. А са друге стране ДЈБ нема шансе појединачно да ишта уради против режима на изборима. Плаши ме чињеница да је опозиција буквално спала на онај народски израз “ шака јада “.

Ко то може да покрене народ против власти?

Некад Веља Илић повео чачане у Београд. Некад Вук Драшковић очас посла правио демонстрације. Некада Ђинђић, Весна Пешић и Вук Драшковић предводише колоне народа на протестима. Ђинђић је убијен. Вук Драшковић постаде тешки камелеон који се увукао у сваку власт. Веља Илић кренуо стопама Вука. Сви они некад “ стубови “ протеста су данас оно против чега су се и сами борили. Политички љигавци жељни власти и пара.

Да је Слоба Милошевић имао опозицију као што сада има Вучић, пети октобар се не би ни десио…

Нема те политике од деведесетих па до сада која није блатњава. Данас гледамо борбу блата против блата. Спали смо да загледамо ко се мање укаљао да би га гласали. Ово је стварно најгоре време по Србију. Имамо са једне стране режим најгоре врсте икада и најгору опозицију до сада. Немаш где да се окренеш. Ниси сигуран ни у кога. Сви причају једно а после избора  освану коалиције са онима најгорим.

Нисам паметан да видим другачије опозицију. Можда ће ме разуверити ускоро, можда сам исувише разочаран тренутним стањем. Али како ствари стоје не гине нам бежанија како не би после трунули по прдеканама као политички дисиденти из времена Броза…

Advertisements