Поново ради биоскоп!

Пошто Косјерић више нема биоскоп одавно, председник општине Косјерић добија видео бим уграђен на дну своје канцеларије. То је намењено за видео презентације разних намена. У реновираној канцеларији која је проширена приказиваће се филмови. И већ видим сцену како Ђуро неким клинцима тутне који динар да вичу “ поново ради биоскоп, поново ради биоскоп “. По урбаној легенди Вучић је срео Мичка и рекао му: “ Слушај Мичко, спашавај нам кућу како знаш и умеш, ако треба сагради му биоскоп“.  Канцеларија само што није завршена са реновирањем али у коалицији настао хаос. Најме ко ће да продаје кокице? Неки су предлагали тендер али ДСС запретио да ће изаћи из коалиције. И шта ће куд ће Милијан уступи кокичарење ДСС-у. Али ту се Нова Србија осети некако омаловажено и предложи да њима припадне радно место цепач карти. У подруму општине биће отворен студио за снимање краткометражних играних филмова. Први филм биће у продукцији коалиције и зваће се “ Коалиција “.

Прва сцена:

Птице су заћутале, паук у ћошку престао је да плете мрежу… Чују се кораци док јутарње сунце баца светло на хладне погледе челичних људи на власти. У крупном кадру Милијан избацује дувански дим кроз нос као у оним послератним филмовима. Иза њега иде Ђуро румен од мраза а за њим Урошевић који лагано окреће у руци USB Flash меморију у којој се налазе извештаји радника о раду. Иза Урошевића иде Тули носећи ледени осмех на лицу. Музика је напета, камера је тренутно на уплашеним радницима треће врсте који носе на левом рукаву жуту мараму.

Друга сцена:

Састанак општинског већа. Господине председниче морамо одвојити ове барабе од наших. Предлажем да све раднике општинске управе који су проверени жутаћи  сместимо у посебан гето општине. Глупо је да наша узвишена раса другова поданика и чланове меша се са њима. У позадини чује се Раде Јоровић са песмом “ Жене воле официре “.

Трећа сцена:

Тежак је ово живот мој замениче… Сетно рече Милијан док посматра кроз прозор плакат Вучића на врху Дома културе. Имао је утисак да му се овај осмехује. Вала јесте сунце ти јебем жарко, јесте мој председниче. Шта нам раде ови па то је страшно. Треба то све позатварати и склонити неђе. Бесно ће Ђуро док срче кафу. Немој тако Ђуро, ко зна докле ћемо и ми бити овде, шта ако се они врате? Ја ћу бити у пензији а шта ћеш ти Ђурице мој лепи? Онако забринуто ће Милијан свом заменику. Ђуро се зарумени и рече: “ Остајте овде! Прозор не сме пасти! Не окрећи се сине! Далеко је сунце! “. А на радију пева Митар Мирић “ Не може нам нико ништа “. Надахнут Ђуриним речима Милијан сазива хитан састанак коалиције…

Четврта сцена: “ Говор “

Музика напета, као громови чују се отварања киселе воде. Устаје председник општине за говорницу, полако шринкује погледом присутне. Прво се почеша по носу а онда поче говорити:

Браћо и сестре, сестрићи и сестричине, ујне и шурњаве, другови и другарице, другови чланови. Над нама се наднела тешка невоља. Жути би да нам отму власт. Могу да пробају! Али! Ми ћемо победити јер народ цени и зна ко је добар. Народ ће да цени што смо на власт поставили људе који никад то не би били јер забога немају школе. Па шта ако немају!? Време је да се те предрасуде склоне са пута нашег напретка и просперитета. Народ ће да цени што смо позапошљавали своје партијске другове а кога ћемо него наше? Народ ће да цени што им нисмо испунили обећања. Ни сто радних места за један дан, ни препород општине. Народ ће да цени наше свете лажи. Народ неће дати да изгубимо плате и све погодности које носи власт. Идите и убеђујте народ. Ја ћу молити господара Вучућа да нам пошаље две дивизије активиста да нам помогну у победи…

Громогласан аплауз и овације изазваше пуцање сијалица у сали.

Пета сцена: “ Избори “

Е та сцена се снима у априлу ове године…

Advertisements