Не скрећи са стазе ;)

Општини Косјерић извесни Милан поклонио моторне санке двосед. Хвала Милану на поклону у име свих нас. А председник Милијан Стојанић на питање новинара Златиборског радија “ Колико значи овај поклон “ рече:

Прво да захвалим нашем земљаку Милану који је донирао једне овако вредне санке, а шта ће значити? Па значиће пуно, један пример од пре пар дана, једна бака у једном забитом селу је се на жалост смрзла и лекар и возач су једва дошли до ње. Да смо имали једне овакве санке сигурно би помогле и те како. Па собзиром да је ово брдско – планински крај, буквално су овде зиме оштре, јаке са јако пуно снега, нама ће пуно значити, али првенствено мене радује што има добрих људи који желе да помогну и да увиде проблеме које имају све локалне самоуправе у Србији па ето и Косјерска општина имала је тај проблем, нисмо имали једно такво возило, али нама ће то пуно, пуно значити поготову знамо да има много старачких домаћинстава на територији општине и да смо дужни да водимо бригу о њима.

1

Поклону се у зубе не гледа и то је то. Е сад што Милијан појма нема ништа о том возилу намеће се питање где ће бити седиште тих санки. Забита села су свуда по општини када је велики снег. Да ли је то возило за констатацију смртних случајева или ће да послужи за спашавање? Тешко да ће икога спасити санке јер су двосед а нису добили додатак попут ски приколице. Пре ће то бити возило за констатације несрећних случајева. А тражих по медијима вест о тој  мученој баки која се смрзла у једном селу општине Косјерић. Нигде ни речи али имамо сад санке па ће проблем смрзнутих људи бити решен тако што ће неко са њима да оде и каже: “ јесте, смрзо се и мртав је “.  Шта општина Косјерић предузима за старе и немоћне мештане? Да ли имају ти људи огрев, храну и лекове? Колико је се општина испрсила за помоћ угроженима? На сајту општине Косјерић немаш шта ни да видиш а и сајт је спор, траљав па те мука ухвати да прчкаш по њему информације.

2

Председнику поклоне санке које бар нечему могу да користе за опште добро, браво Милане. А друг сваке власти господин Мичко поклони потпуно реновирање канцеларија за функционере. Корист је само за њих а за опште добро нема никакве. Свака част што ће то да буде модерно али ко ће да седи у тим модерним просторијама? Да ли су они заслужили тако нешто? Једино ако ће Мичко бизнисмен да се кандидује за председника општине испред СНС-а па неће човек да буде у буђавим просторијама 😉 Паре су чудо, паре су моћ а гоље је лако куповати данас…

Не могу а да не замислим једну тотално опичени сцену. А она иде овако:

Ђуро сунце ти јебем устај, назувај чизме идемо са санкама до забитог села! Повика Милијан онако узбуђено. Ђуро брже скида ципеле и назува гумањаке и крете. После неколико корака повика- Милијане, Милијане стани јебо те… Шта је сад Ђуро? Ма ти ме збуни па леву чизму назух на десну смал не погибох низ степенице. Ајде ватај чизму да их скинеш ја не могу. И уватио се Ђуро за гелендер од степеница а Милијан вуче ли вуче. Јооој сунце ти калаисано болно ће Милијан. Па шта је сад повика Ђуро. Сецну ме у тртици, јебем ти твоје чизме, види се да си из ДСС-а, ниси још обавештен да лева иде на леву а десна на десну. Некако Милијан изу Ђура и одоше иза општине. Санке стоје а они гледају задивљено. Знаш ли ти да возиш Милијане ово чудо упита Ђуро мало забринути. Их бре Ђуро, возо ја некад Апенац по башчи рече му Милијан онако самоуверено. Е јеси им подмазао скије, имам ја неке сланине, ош да донесем пита Ђуро. Ма јок, подмазо ја јутрос, остало неке сланине у Извору и ја поњо. И седе Милијан и тури наочаре за снег, навуче капу ону вунену за уши. Седе Ђуро онако руменог лица само му фали бела брада и пљунути Деда Мраз. Вози Мишко у шали повика Ђуро. Кретоше санке правац у неко забито село. Народ се окреће и гледа председника и заменика како пиче у беспуће забитих села а зими јеби га ладно, има пуно снега а и клизаво бем ти труње. Уватио се Ђуро за Милијана и стисо га овај једва дише. Алооо, удави ме лудаче повика Милијан док му глас односи ветар. Зајеби, не пуштам а и топлије ми повика Ђуро. И тако одоше они белим стазама да спашавају народ… Шта је на крају било е то ће остати тајна…

 

 

Advertisements