Анализа пред изборе ;)

Сваком паметном и поштеном човеку је сасвим јасно да је политика окупљена око коалиције СНС-ДСС и Нове Србије послужила искључиво за личне интересе. Мазање очију народу преко ситних уступака може да прође искључиво онима који представљају њих по селима. И тако они позову свог СНС повереника а он навуче људе из свог атара, одрже им пар обећања. Они крену да агитују немајући појма да ће корист имати само повереник села за СНС. Када се дочепају власти од обећања нема ништа. Све се то дешавало и на жалост дешаваће се.

Када вам дође неко из власти да вам обећа свашта нешто упитајте их како то да прво мотел Извор добије одштету од поплава и то 360,000 динара? Што нису вама дошле паре? Али ви нисте власт, ви нисте функционер. Председник зна овог и оног па се лепо договоре јер договору кућу гради вазда било и остало. А ти мали смртниче што целе године рмбаш и руке ти више личе на похабани масни алат мораш да се нада и чекаш једном да ти нешто дође што заслужујеш али не знаш кад јер прво паре да се поделе међ’ њима из власти а теби ако шта остане, остане… Ако нема пара они ће наћи неки одговор и стурити на законе и свашта нешто у шта се ти не разумеш.

15317770_1171604226286192_2758669581051280089_n

Село би требало највише да казни на изборима СНС. Али собзиром на моје искуство, село ће бити највеће упориште СНС-а. Не знам шта се десило са нашим сељаком који је увек био препреден. Али искуства још од Милошевићевог режима говоре да је село вазда било уз диктатуру из неког свог разлога. Мада ништа не мора да буде излишно али превише је ту телевизије коју они гледају увече након тешког рада. Сервирају им се приче о рату, убиствима, државним ударима, јајарама и лоповима који желе да ову земљу ојаде. Са друге стране они немају где да виде ни да чују опозицију како би могли да сагледају целокупну слику. И када дођу избори они заокруже једне те исте јер су навикли на бедак па да не ризикују неке друге од већег бедака. Манипулација села је заправо једноставна. Ко држи апсолутно све медије у Србији тај држи и село.

На жалост имамо градску средину где су гласачи филозофи којима нико не ваља и све ће да буде исто. Они седе по становима и кућама чекајући промене да се десе неким чудом. И када видиш да имаш сеоски фронт са једне стране и са друге градски незаинтересован јер га мрзи да оде до гласачког места и страначку машинерију СНС-а. На крају када се све сабере, шака јада победи а већина не изађе на изборе. Математика је јасна али људи нису јасни…

rasim-ljajic-foto-zorana-jevtic-1449183446-797085Најурнебеснија прича је село Сеча Река где је на прошлим локалним изборима бриљирала странка Расима Љајића. Та странка нема никаквих додира са једном чисто етничком средином као што је Сеча Река али активисти Расима су купили причу разним методама и постигли резултат. Данас Сечу Реку посећује Милијан Стојанић са плановима за санацију речног корита од 500 метара. Долазио је он тамо пред прошле изборе са оним кловновима из странке и чистили су реку од смећа. Да је од мандата па до сада стварно хтео да се то све санира верујем да би било све готово. Али сада долазе избори па ако је мого Расим може и Милијан.

Да би се променила диктатура и лош режим, морају људи да се покрену. Сви ми живимо лоше али неће сви да се боре јер чекају нешто. Сви би лепо да живе али да не мрдну дупетом и активирају се за своја права. Чекају да неко други то ради и да са стране соле памет својим теоријама ко је добар а ко не. Па изађи бем’ ти труње и помози, немој ми само срати над главом док се борим и за тебе! Још и мене јебеш а само седиш и сереш! Ето тако баш простачки да ти кажем!

 

Advertisements