Капиларци трче почасни круг!

Купујемо потписе, купујемо потписе за сигуран глас! Зуји стари тамић обојен у СНС заставу. Приколица пуна људи различитих годишта. Изађе један човек са хемијском оловком кад гракнуше са приколице, мени, мени, мени, мени! Човек се уплаши и побеже у кућу. Разочарани просјаци потписа осетише језу низ леђа јер ако свако од њих не сакупи по 30 гласова губи радно место. Поново преко разгласа са кабине тамића зачу се глас: “ Купујемо потписе и од неписмених који могу палцем да се потпишу, купујемо потписе од старих и младих. Подржите нас да задржимо своја радна места као би и даље наставили да живимо повољно!

Видевши да овако не иде јер превише их има у приколици, напредњаци запослењаци решише да свако за себе јури гласове.

sekundarciИ једног јутра цео град бруји од авазова. Један пичи на бицикли са мегафоном и виче купујем потписе, може и гратис. Други пичи на култиватору док му жена држи велики картонски транспарент на ком пише: “ Купујемо потписе да задржи посо мој Ђура “. Трећи пичи са југићем и преко разгласа говори: “ Купујемо потписе, нудимо најбољу цену. За породични пунолетни пакет од четири лица дајемо по хиљаду динара. Дајте нам потпис да задржимо моје радно место“!!!

Народ преплашен навукао завесе ко четрдесет и прве кад су штуке надлетале. Тато отварааај дере се мали Душко, отварааај јуре ме капиларци. Мали улете у кућу док баба Стана и тата Горан једва затворише врата од руље. На углу три напредњака се бију. Неком несрећнику испала листа потписа па ко шакали се отимају за месо.

Један седи на степенику и држи шешир и прозбори: “ Дај потпис Бог те благословио дјете “. Мрзи га да јури потписе па примењује стару методу просјачења. Нема пара да купује јер је узео ауто на кредит.

На радију пичи оглас: “ Купујемо капиларне гласове са најбољом понудом, позовите на број 54546548402542 и проверите цену, ми дајемо највише. Шифра- директор “…

Капиларци нападају са свих страна. Један је чучао у контејнеру и кад је госпођа Руменка хтела да изручи канту он искочи  разрогачених очију. Руменкаааа дај потпис леб ти пољубим! Руменка паде у несвест а канта се откотрља низ улицу. Док тамо на ћошку закрешта Милада капиларааац, капилааарааац, капилааарааац!!! Неко повика силовање бем ти гајтан. Потрчаше људи а  Милада сва рашчупана. Јел те силово? Ма да је среће, туро ми оловку у руку да му дам поптис.

7260325f88f0fdda74ee761634f8b55e

Ни на селу ништа није боље. Бабоооо! Ооооооој одазва се Станоје. Иду капиларцииииии. Добринка пушћај кера сунце ти калаисано еве ових истраумираће нам кокоши. Неки су правили барикаде по путевима али капиларци су све препреке побеђивали.

Апоклапсолипса у Косјерићу произвела је капиларце а то је болест од врха странке која параноично жели да победи по сваку цену.

Advertisements