Парадокс коалиција…

41454_nosnos_300x0У Косјери нова коалиција се родила до душе мало непријатна јер до јуче не мирисаше се никако али штипаљка за нос је чудо. Сада социјалисти из Косјерића седе са напредњацима а трвили су се домаћински до скора. Ту је и партија пензионера ПУПС елита из времена друга Тита. Ту су и палме да се њишу на обали реке званој Коалиција. А ту су и Љајићи са њима полегали ко по пољу љиљана. Сви седе заједно само им штипаљке на носевима страначких боја. Не миришу се али су намирисали власт.

Милијан седи и поносно гледа људе који су му стали под команду. Захвалан је господару своме Вучићу што му даје још једну шансу да победи. Покуњене главе седе и трпе зарад своје странке. Понижење је велико али власт их уздиже до небеса. ПУПС се смешка као да није до јуче био опозција Милијану Стојанићу. Надају се да ће им лепо пролазити пензионерски дани на функцијама у власти. Социјалисти црвене али се то не види од страначке боје. Још у сали СПС-а одјекују критике на рачун Милијана и власти али су утихнули јер је командант Ивица Дачић издо наређење да част мора пасти а власт никако. Неки Палмини седе и смешкају се јер без неког труда добиће пуно тога. Расимови седе у себи се једу јер су и они били опозиција Милијану осим Миће е њему потаман биће 😉 Седе тако сви и гутају кнедле потискујући прошло време. Сада морају да иду у кампању да подрже власт која се не мења и коју си сви пљували. Парадокс коалиција. Али шта се може, мораш да слушаш, мораш да будеш роб партије. Тако се временом изгуби смисао циљева, принципа и датих речи. Ко ће паметан икада више тим људима веровати кад не верују ни себи?

Замислите гласаче којима дође један социјалиста и каже да гласају за Милијана. А од кад сад то, па до јуче нам говористе да је он лош упиташе гласачи. Е па од данас је добар! И онда гласач каже е па добро. А савестан човек ће им рећи марш из моје авлије…

Заиста бити члан странке из дана у дан постаје једна бесмислица и вређање логике.

16996144_10210864798047231_8910731441715337305_n

 

Advertisements