Косјерић и коалиције…

Сутра је дан општине Косјерић. То је дан када сваке године имаш један те исти програм, мало свечаности, мало додела признања и на крају кркање у неком ресторану. Дан општине је и прилика да се председник обрати грађанима и гостима. Прича се обично о успесима а неуспеси се крију или нагласе на начин да је тешко али ће се то све средити. Сваке године иста прича…

На свечану седницу доћи ће сад већ бивша коалиција која је технички још увек иста и долазе чланови странки који ће бити будућа коалиција на локалу. Помешана осећања од велике љубави до велике мржње.

Нова Србија седеће у свом ћошету, ДСС још увек нема проблема са СНС, а СНС ће радосно пригрлити нове коалиционе партнере мале Дачиће, Љајиће, Кркобабиће, Палмице са којима ће покушати да остане на власти. Нове љубави се рађају преко ноћи, нови интереси стављају се на тас и мере  по снази гласова. СПС је одавно окрњен одласком чланова који су формирали овде Вулинову а како чујем они не иду са њима у коалицију. СПС је жестоко окрњен одавно и његова снага је постала бледа. ПУПС рачуна на неких 200 гласова у нади да је народ заборавио да Кркобабић прима плату као директор поште Србије. Надају се пензионери да ће неколико њих заузети место заменика председника или барем Скупштине. Ту су и Љајићевци који су на прошлим изборима отворено куповали гласове. Њима је тада КУД М.М. донео највише гласова па је Расим Љајић био пресрећан што једно друштво које чува српску традицију донело два одборника. Ови Палмини у Косјерићу формално постоје али праве гужву у наслову листе. Верујете ли ми да немам појма ни ко су ни где су. ДСС у Косјерићу је спао на комби странку али се нада одборницима који ће као и до сада служити СНС-у и себи наравно. Нова Србија у Косјерићу је подељена, на две интересне групације. Ова странка је копија ДСС-а у Косјерићу. Једна интересна групација је постала љути противник напредњацима док друга ћути јер тако себи задржава функције и плате 😉

Опозиција још увек се дефинише, на жалост изгубила је пуно времена бахтајући се са пропалом грађанском иницијативом “ Косјерско пролеће “. Свесно или несвесно помогли су режим. Но, време ће се показати шта је ту заправо истина и шта је интерес свега. ДВЕРИ су ту али као да се крију. Заиста ова странка има потенцијала али мора да се прегрупише и изабере људе који раде и који не саблажњавају народ претераним истицањем вере. А заиста пуно младих могу ову странку да подрже али руководство у Косјерићу ( за које и не знам ко је ) не ради ништа осим једног човека ком скидам капу.

Ако опозиција жели бољи резултат предлажем јој да на листу стави и нестраначке људе. Не мора грађанска иницијатива ту уопште да се прави. Људи су битни! Опозиција мора да привуче људе који нису у странкама и то нагласи у кампањи. Више није поента у странци и која више освоји. Овде је поента сасвим јасна а то је да се зауставе ове кабадахије које нам уништавају општину.

 

 

Advertisements