Упознај домовину да би је више волео…

Гледам оне мученике који ових дана путују по Србији у деведесетак аутобуса. Није њима лако! Цео дан се дрндаш по аутобусу, једеш једноличну храну у облику сендвича, слушаш газду сваки дан како прича једно те исто а дланови ти бриде од аплауза док  грло гребе од урлања. Ово напредњацима дође као некадашње екскурзије. Упознај домовину да би је више волео.

Негде при дну аутобуса свађају се два сендвичара ко има више тачкица. Тачкице су одласци и присуствовања на митинзима вољеног Вучића. “ Имам пиздо три тачке више од тебе“ продера се Миле. “ Е сљепче то су три тачке јер наш координатор мисли да си га зајебо “ промукло одбруси Станоје. “ Бем ти будале, видиш ли да иде тачка па зарез, значи да сам толико пута ишо “ љутито му рече Миле. “ Па ти ниси тачан. Тачка и тачка то значи једна тачка и тачка је да си једном био а друга тачка да је то закључак и тачка! “ запени Станоје. “ Море ти ниси тачан кретену“ исколачених очију Миле се продера. “ Ко није тачан “ одбруси Станоје и испаде му пола сендвича из уста на Мила.

аутобуси снс
Аутобуси у Суботици. СНС караван…

Напредњачки караван служи као масовни параван да неки Неђељко у Маковишту види дневник Пинка а тамо Вучић говори маси људи која му кличе. Неђељко појма нема да ту масу по Србији чини једна те иста екипа коју превозе аутобусима. Неђељко је импресиониран и по дифолту гласа наравно оне који имају оволико иксана на једном мјесту. Неђељко је чуо да Србијом харају неки НАТО плаћеник Бошко Обрадовић и неки Саша Јанковић који са Вуком Јеремићем оће да изазове час Украјински, час Македонски сценарио. Неђељко се прво усро од страха ал’ кад одгледа оног Вучићевића из Информера, Неђељко добије кураж па их све мрзи и поносно виче Вучић, Вучић!

“ Ми смо понаособ кап у мору али не као свака кап. Ми смо капи које имају све медије по Србији да чинимо океан“ мудро рече Јаков са Косова који је продао све шиптарима али и даље виче “ Не дамо Косово “.  Заиста медији су креатори свега. Вучић је победио само то још нису јавили на телевизији.

А онда видиш интернет портале типа Видовдан, Крст часни, Истина, Србија до Токија који служе да попале разне папке на разоткривању кандидата за председника Србије. Па онда крену у стилу Информера да су то фукаре Сорошове, да су непријатељи своје земље итд.  И нико да их пита а како ви то знате? За чију службу радите? А заправо служба је неспутана машта која чини свашта. Битно је да се чимне и један глас дал’ Бошку или Јанковићу или Јеремићу. Битно је да ти портали не дирају неког типа из ДСС-а који се кандидовао за председника Србије. Очајници очајне потезе праве.

У целој овој гунгули опозиција је нападнута из свих медијских плотуна. Медијски рат никог не штеди и спреман је на све…

Advertisements