Посрнуће моралитета…

Лице Косјерића ноћу и није тако романтично као дању. Ноћу измиле разне бубе и мишеви. Некад заиста лепа средина без икаквих кримогених појава али данас препуна џокаваца и дилерчића који су умислили да су чике из филмова. Систем је пао и окреће главу од оваквих појава. Систем само констатује последице али узрок не дира и то нам се већ обија о главу.  Синоћ у једном кафићу неки клинци из Ужица кренули су у обрачун са клинцима из Косјерића. Извадили мангупи ножеве и почели да витлају. Чујем да је било и посекотина. Поражавајуће појаве у једном малом Косјерићу. Клинци немају осећај одговорности, немају моралне критеријуме јер систем државе им је онемогућио просветни моралитет. Посрнула држава пружа им само ријалитије где главну реч воде проститутке, кримоси и пси рата. Посрнула просвета где је наставницима, професорима и учитељима одузето достојанство и нормална плата. Ти просветари у свим проблемима немају никакво право дисциплине која је некада била ефикасна. Онда и они се вазда боре за функције и деле се на таборе као и политичари. Политика је и просвету упропастила…

Безнађе које се гомила обесхрабрује родитеље који васпитавањем уграђују моралитет својој деци. Та васпитана деца пуштају се на улицу рањива на покваренлук, на љигавост и зло које вреба на сваком ћошку. Та дивна и васпитана деца су обично предмет спрдње оне деце која су жртве ријалити пошасти. Како детету објаснити појаве насиља, дроге, мржње и разних других лоших ствари? Како очувати у тим невиним очима осећај правде и поштења када је свако скоро подмитљив? Заиста смо посрнула нација. Постали смо гомила несклада, бљутава со којом манипулишу политичари.

MojNOVISADcom_18Mar2017_NoviSad_9521
Он путује Вучићевим аутобусима да би му клицао. Он је сигуран глас за Вучића! Он побеђује јер ти господине седиш кући и чекаш промене да падну саме од себе!!!

Млад човек и образован гледа са гнушањем оне који су на жалост већина у Србији. Њима су критеријуми живота на минимализму. Дај да једем, да платим рачуне и тако до смрти. А млад човек жели више од помија које му сервирају. Он би овде да живи и зарађује а не да диринчи за бедну плату и преко десет сати рада у неком погону да би имао за најјефтиније пиво у кафани и једнолични доручак од паризера и четврт хлеба. Том младом човеку кипи на све стране. Гомила будака одлучи да подржи Вучића, Дачића, Вулина, Палму, Кркобабића, Драшковића… Та гомила победи на изборима оставивши само једну опцију која се зове одлазак из Србије.

MojNOVISADcom_18Mar2017_NoviSad_9501

Културна групација Србије је у мањини и желе је по сваку цену протерати. Данима је називају петоколонашима, Сорошевцима и домаћим издајницима. На жалост са неукима се лако манипулише. Они варују на празнике они не верују.  Они варују да је баксузно одсећи калем у дворишту ко има породицу. Они се ватају за дугме кад поп наиђе. Они иду прво код гатара па тек код лекара. Како је кренуло и светлица грома биће им непознаница којој ће се клањати…

Advertisements