Горчина до краја…

Гледам јуче оне људе како излазе из аутобуса да би аплаудирали од града до града напредњацима. Стали испред Дома културе па ударају селфије. Сакупљају људи фотке где су били и шта су радили. Да се похвале унуцима и деци како су чинили гужву по напредњачким скуповима. Што рече један мој познаник: “ Ух! Горка кнедла ми се скупи у грлу, дал’ од беса дал од ове бруке. “ Не може ни један нормалан човек да схвати идиоте који по цео дан губе време тако што ће да арлаучу за богатим политичарима. Еј, сиротиња је то, нема ту ни једног да је ситуиран и да живи нормално. Они по аутобусима а функционери са џипчинама. Пошао сам јуче у варош кад код пијаце стаје џип и кроз прозор пита ме један лик у парном оделу где је Дом културе. Гледам га са презиром а опет сам му рекао где је то што тражи јер то је неки манир. Воза џип од преко 100.000 евра док ти гољо возаш по аутобусу дроње са све ципелама у вредности од пет до шест хиљада динара. Пролази други џип скуп и леп излазе из њега неке госпође функционерке. Пред улазом у Дом културе неки елебаци сликају се са транспарентом “ СНС- Пожега “. Они се зајебавају, спрдају и њима је то ове године једини вид забаве јер пара неће имати за море, за неке лепе ствари које би требало да буду доступне свима нама. Ово им је једини провод. Сви се наложили, напалили на комесаријат, на неку силу. Не схватају да ово траје сад и после ћао будаци до идућих избора.

5555

Нико се не сећа када је у Косјерићу отворена пекара и колико се масовно људи учланило у СПС. На крају само неколико њих је добило посао а остали су испушили ону ствар од пет метара! А ови сада којима обећавају то ће бити трагедија једне дебилске наивности која траје скоро деценију. Па да ли смо ми болестан народ када себи дозвољавамо да нас јашу свакојаке будалетине на власти?

Јуче гледам ови наши из Косјерића велики срби, ратници и традиционалисти који вазда каче по фејсу шубаре и слушају Рада Јоровића “ Жене воле официре “ како се хвале фоткама што су били у Арени на конвенцији Вучића а ту им држао говор Шредер. Па шта човек да каже за такве људе? Пре подне су се крстили и држали патриотске говоре поводом годишњице НАТО бомбардовања а после подне отишли до Герхарда Шредера. Па какви сте то ви људи??? Па нас Господ ће да сравни са земљом јер смо бестидни и бљутави. Вичете на опозицију да је домаћи издајник а ви идете аутобусима до виновника бомбардовања до Шредера. Само ли вас видим да држите говоре на Буковима где ми је деда стрељан од немаца, мотка ће да ради! Бар толико могу да учиним за оне који су живот дали за своју отаџбину, да им од гробова отерам политички шљам и лажне патриЈоте.

Чему ли се надате? Заборавили сте да се све у животу враћа. Узвионули сте као никад до сада. А знам да вас чека тешка срамота и страх не од нас који нисмо уз вас, него од самих себе. Суочићете се са сопственим одразом у огледалу. Видећете у шта сете се претворили. Сад у огледалу видите Вучића али дође време када опсена нестане па се прикаже право лице које видиш и које носиш на глави.

Овај један локални функционерчић нада се Вучићевој победи у првом кругу. Е кад се то деси каже да ће за локалне изборе радити маљеви! Па чему ли се надаш јадо јадна? Знаш ли ко је маљем по нашем народу ударао? Јел ти то Шредер показао како се ради? Тако би ти твоје суграђане да убеђујеш да те гласају. Јел се надаш доласком оних напредних силеџија да ће ти донети победу? Само полако, некад и победе буду порази највећи а ти си одавно поражен само то још ниси схватио…

Мука ми је више од шибицара који се продају за све. Целу породицу учланио да би му као син добио посао.  Ови други исто то раде. Они трећи просјаче сигурне гласове како би задржали посао. И шта човек више да каже? На све стране нервоза, подмуклост, јајарлук и претње. Шкрипају зубима на све нас који нисмо уз њих. Пре ћу скапати од глади него да будем црв. Човеку није својствено да буде црв но човек који живи наспрам Бога.

И шта сад? Имамо ове подгузе од СПС-а, ПУПС-а, Љајића који се лижу са напредњацима и ове Вулинове што нам јуче доведоше публику аутобусима. Имамо и онај срамотни ДСС.  Па гласаћу јавно број 3. за локалне изборе. Мирне савести ћу подржати Слободана Вукосављевића Окца. Даћу глас људима а не шлихтарама и кукавицама.

Advertisements