Себичлук побеђује…

Није онај радник дошао пред владу Србије из обести да протествује. Стисла га мука од неправде и неисплаћених плата које су мале и не могу да намире трошкове. Он је дошао да тражи своја права. За разлику од њега онај који иде аутобусима да аплаудира Вучићу слуша како је тај радник Сорошевац и како је страни плаћеник и онда кад изађе из аутобуса тај тог мученог радника презире јер овај као најме руши европске интеграције. Није војска и полиција дошла да тражи своја права јер им се тако може. Обезвређени су, губе сврху постојања јер законе кроје богати. Али онај у аутобусу што кличе Вучићу чује да су стране силе направиле заверу па су довели своје агенте у редове војске и полиције. И тако онај што се воза Вучићевим аутобусом мрзи те људе јер их сматра издајницима. Није просветни радник дошао да протествује што му је све лепо па оће и рогове на главу да боде. Просветни радник је обесмишљен и поражен. Нико га више не уважава у освом систему нижих вредности. Али авај, објасни ти то оном што се воза у аутобусу. Тај је чуо да су они петоколонаши и о њима је формирао аутобусџијско мишљење да си се и они продали странцима. Замислите те људе којима сваки дан пумпају овакве приче, они су као хипнотисани. За њих је и онај просјак са шеширом на бетону страни плаћеник јер показује јавно своју сиротињу да би укаљао углед Вучића.

Када их стиснеш чињеницама они се бране да си демагог и да их мрзиш и да ти то неће опростити патриоте ове земље. У једном тренутку помислиш да би пожелели да нас све стрељају. Невероватан је то излив мржње задојен страхом и заверама. У њиховим главама је цунами предрасуда који је изазван непрестаним бомбардовањем медијске халабуке против опозиције.

Један деда коме је Вучић одузео део пензије каже да ће га гласати јер ће му он повећати плату. Он више и не мисли о враћању узетог, њему је у глави повећање ма шта то било. Да ли смо толико постали јефтини?

Чињеница је да ће Вучић највероватније победити на изборима. Знам то из искуства које сам стекао за време Милошевића. Опозиција је тада била мало јача од ове данашње али и она је била слуђена и разједињена док нису схватили да је обарање режима једино могуће слогом. И ова данашња ће то морати врло брзо да утуви у својој глави. Оно што следи после “ победе “ Вучића је његова апсолутна власт где је он све и свја. И неће нам то на добро изаћи. Али ово му је последња вожња аутобуса овог блесавог народа. И они ће схватити колико је све ово што сада слушају било нереално.

Победиће себичњаци не напредњаци. Победиће ови који себе продају за обећања. Победиће ови који чувају функције и радна места. Неће победити они који желе да сви имају једнака права да раде и зарађују. Победиће српски себичлук и то је проклета чињеница…

Advertisements