Мрак, мрак помрчина ;)

7 апр 2017 од Иван Стефановић

Јуче када је нестало струје на територији општине Косјерић имали смо прилику да будемо без медија, без рачунара и без буке. Јуче нас је мрак суочио са нама самима. Мрак и тишина… У том мраку смо могли јасно да видимо где смо и шта смо. У том мраку уз смрдљиву белу свећу купљену у продавници могли смо видети неизвесност, зебњу, немаштину. Нигде обмане, нигде празних обећања, просто нам је мрак отворио очи да видимо стварну слику наших живота. Ми живимо али живота нема. Наши животи су сведени на опстанак и пуко преживљавање. Ово је реална слика, није песимизам, ако би вам писао оптимистички онда се не бих разликовао од Пинка и Информера. Ми живимо на мрвицама које сваки час могу да нам одузму. Нас уцењују тим мрвицама које су у облику радног места и плате. Вазда нам над главама стоји неизвесност…

Нестанак електричне енергије могао је јуче да доведе до експлозије котао који греје основну школу. Да није било човека који то одржава могло је свашта да буде. Човек је звао директора господина Јоксимовића који је одмах дошао. Звали су челнике општине да помогну али Урошевић није могао ништа да им помогне а Милијан им је одбрусио да имају директора па неко он то реши. Где су те силне везе и познанства “ господине “ председниче општине Косјерић? Шта, није вам по вољи нестраначки директор школе? Верујем да би ствар била по хитном поступку решена да је се то дешавало у средњој школи где је директор из СНС-а.  Па не иде то тако човече! Школу морамо заштитити од вас политичара. Школа је светиња и све директоре са чланским картама треба најурити јер им таквима као што су није ту место. Школство мора бити независно од сваке политике!

Председник је нервозан јер у последње време истина излази на површину све више и више. Стижу за њега и његове сараднике дани када ће морати да црвене од стида. Она лагања у очи, она обећања и безобразлук. Све се у животу враћа председниче… А могао си да будеш фер и одговоран али џаба…

Није ово више питање странки, власти већ питање живота. Имамо на положајима веома неодговорне функционере. Имамо себичлук који запошљава страначке људе у државне послове, имамо дизања плата за подобне, имамо одјебавање свих нас који нисмо са њима. Имамо неконтролисане послове, уговоре, нетранспарентну власт. Имамо нешколоване кадрове, функционере са сумњивом прошлошћу, имамо на све стране подмитљивце и лажове. Ово није више општина грађана којом управља закон, ово је општина једне дружине која кроји своја правила.

Како ћемо их зауставити? Па 23.04 ове године на локалним изборима. Ви који сте за председничке изборе били развожени њиховим аутима добро се запитајте због чега су баш сад тако љубазни према вама. Немојте да вас сада одвезу у једном правцу и гласате за њих да би на крају констатовали да су вас добро навозали. Питајте их ко им плаћа гориво? Одакле им паре за овакав луксуз? Питајте их шта би са оних 100 радних места за један дан. Питајте их све што сте чули да су обећали а нису испунили.

 

Није ме више брига за пароле, није ме брига више за шарене рекламе. Једино што нам је потребно да се пробудимо и станемо против ове накарадне власти и схватимо једном заувек да и оне који дођу после исто можемо казнити!

Док су биле демократе на власти ја сам их критиковао беспоштедно али ни једном нисам доживео претње, нападе, чак нисам ни посао изгубио. Њима смо могли све рећи драги грађани а сада? Е сада овима ћутите јер се плашите да ће вас истући ко коње, да ће вам одузети посао, да ће вам свашта нешто узети. У ствари узели су вам све и само вас одржавају мрвицама у животу а ви се усрали од страха! Ма нећу више ни да вам пезим. Тако је и тачка! Одржавају вас у животу да би им радили и плаћали. Ви сте јефтина радна снага и плус кличете свом вођи. То ко да црнци кличу председнику Кју Клукс Клана. Аве председниче, дај нам бичевања, дај нам робовања!!!

Заиста добро размислите пред 23. 04. 2017.г.

Advertisements
%d bloggers like this: