Свети Џон и образ ко ђон ;)

10 апр 2017 од Иван Стефановић

17821550_10210649472886493_712908812_nИ сећате ли се ви министра Селаковића кад ономад дође у Косјерић да пред медијима отвори фабрику воде у Косјерићима? Све је тад било готово, производња кренула, ма све суперишка. Председник општине Милијан Стојанић презадовољан. Али после се испоставило да је то била само шарада за медије и наивни народ. Али! Ево ексклузиве вода је тек сад пред изборе нове потекла у флајке пластинарке.

Председник тек сад добио прву флашу воде. Чекај бре, а министар Селаковић само маказице ономад добио да пресече врпцу. Па ја мислим да је Милијанче Стојанче зрело да бидне министар у влади Србије. Свети Јован на етикети флаше или по енглески Saint Johns је у маниру да продајемо у име светитеља воду коју нам је Бог подарио бесплатно. Кад вам стигне порез од Бога не верујем да ћете имати везу која ће вас спасити од наплате 😉

И заиста чудеса се дешавају пред локалне изборе. Мостић се створио на обали Скрапежа, вода потекла у флаше, насипају се засеоци, дижу се транспаренти. Један напредњак се куне да је у Маковишту видео код једног храста приказ Вучића који се створио из ничега. Ту ће да бидне светилиште и ето посла за туризам. А вода Светог Џона није из Јордан реке, него из нашег извора али не овог мотела, него правог извора.

Вода пере све осим образа драги мој председниче општине. Бићу неповерљив а и дрзнућу се да те питам: “ јел та флаша једна једина специјално направљена да се селфујеш са њом “? Само питам нако… Јер како да ти верујем кад си нас једном већ  слагао да је фабрика пуштена у производњу и плус министар је отворио?

И још нешто. Није споран мостић који си поставио, нека је он и ружан, спорно је то што си обећао после поплаве да ће за десетак дана бити постављен нови, већи и лепши. Ниси то урадио господине Милијане, него ти је данима на обали стајала нека гвожђурија па сте је однели после годину и нешто дана. И сад густирате поставку мостића због избора. Ако победиш јел обећаваш да ћете га офарбати за четири године пред нове локалне изборе? Знаш ти добро о чему ја причам. Да си градио кад си обећавао испао би човек. Овако сада падаш у очима многих људи. Чуј, гласаће тебе ови твоји и то није спорно али показао си се као мали а не као велики човек.

Твој брзоплети језик је пуно људи повредио. Сећаш се оних сто радних места за један дан? Знаш ли колико је ту жена гајило наду да ће радити и зарадити? Обећавао си научнофантастичне приче и нигде то не видимо да си ишта урадио. Да си и 10% од тога нешто направио први би ти честитао. Окупио си око себе компромитујуће људе. У ону жуту спортску халу водиш министра спорта Удовичића, не водиш га у стару халу. Сад ти та хала Драгана Вујадиновића ваља. Е видиш, то ти не ваља што то народ види и памти. Само сте кукали на дугове а ко ће кукати на дугове које сте ви направили? Ако победи опозиција и почне да кука на дугове ја ћу јој први ударити медијски шамар. Не кукај, него ради на томе, знали сте шта вас чека сад нема кукања. Исто тако си и ти са твојом свитом могао да радиш али ниси. Ви сте кукањем оправдавали вашу неспособност. Ви не знате како спасити општину. Вама је довољно то да имате функције и плате и то је то да се не лажемо.

Бориш се да победиш и разумем те председниче. Ја лично не бих волео да победиш јер од како си ти на власти ја једва састављам крај са крајем. Још памтим када си мене и моје колеге лагао у очи да не можеш никог од нас да примиш у општину јер Вучић је забранио запошљавање. А после тога си одмах запослио члана ДСС-а шурњаву чувену која је сад на листи те странке. И после је кренуло запошљавање. Од тада ти никад нећеш бити мој председник. Захваљујући теби спремам одавно кофере да одем јер си ми ти и твоја свита порушили све могућности да овде живим. Буди реалан и прошетај сам улицама вароши, осети народ. Изађи из аутомобила и увери се какав ти је Косјерић.

Твој лични и приватни живот ме не интересује и ту не залазим и по мени је то светиња ма о коме се то радило. Али твоја свита задире у мој лични живот а то је исто светиња председниче. Не заборави да ћеш једном бити само Милијан Стојанић кувар и ништа више… И ти ћеш бити као и ја обичан грађанин који очекује једнака права у овој општини. Поздрав и све најбоље…

Advertisements
%d bloggers like this: