Драган Вујадиновић ономад вам рече…

11 апр 2017 од Иван Стефановић

Брже – Јаче – Боље вели Вучић на флајеру које деле напредњаци у Косјерићу. Вала у праву су, никад брже, јаче и боље нисмо пропадали. Људи су искрени у свом слогану и свака част на томе.
hq720Лого је невероватан у облику бодљикаве жице и ту су напредњаци били искрени. Жицу коју ограђују око слободе не штеде. А сам флајер је толико јадан и наиван да сам се смејао њиховим наведеним успесима у Косјерићу.

Све што су навели да су урадили је за нас грађане заправо бескорисно јер шта имамо од тога што је Дом здравља прекречен ( они веле обновљен ) када једва набављају игле , када се санитети на једвите јаде региструју, када је здравство у расулу? Шта је ту успех господо на власти? Велите да сте реновирали школу, јесте и свака част само што је два пута свечано отварасте? И да ли је та школа у употреби? Видим пеглали сте путеве по селима, санирали ово и оно. Али ваш једини могући адут за кампању је цифра дуга којег сте као најме наследили од претходне власти. И опет кукате мученици на нешто давно што је намикарено домаћински из ваше кухиње.

Ево једног текста где је Драган Вујадиновић демантовао Вучића који га је оптуживао тако што сте му ви одавде проследили приче.

“ Поштовани,

Молио сам Вас да ме примите (дописи из 2014. и 2015. и 2016. године) и дате објашњење (ако знате) о “ ничим изазваној“ одмазди са више суђење по кривичним пријавама (која су још у поступку), из времена кад сам био председник општине Косјерић (14.7.2009 – 5.10.2012. године). Уместо пријема и разговора, Ви сте ме током 2015. године поменули у Парламенту рекавши како је један од „бивших“ презадужио општину Косјерић, а на основу неистина и измишљотина које су вам лансиране, да би слично поновили и у марту 2016. године, после чега сам Вам опет послао допис и тражио објашњење. Поново није било одговора на моје протесте. Напротив, Ви сте ме 09. 08. 2016. године поново помињали у Парламенту (приликом изношења експозеа), тврдећи (парафразирам како су ми пренели) „да је бивши председник општине Косјерић задужио општину са пет милиона евра, довео је до банкротства, а сада пише колумне у једном дневном листу“. Истина је потпуно супротна. Себе сам „завио у црно“ (чим морам да идем по суду и одговарам за евидентну и видљиву корист коју сам донео општини и грађанима) а општину „у бело“, јер смо уз велики рад (вероватно и уз велику дозу среће, пошто је невероватно шта је све урађено) за три године и три месеца урадили оно што су генерације претходних руководстава обећавале десет-петнаест претходних година (водовод, пошто Косјерић, најмање деценију сваки трећи дан није имао воду, дечји вртић, велику спортску дворану, стамбену зграду од 2.500 квадрата, више десетина насутих и асфалтираних сеоских и општинских путева и још много других комуналних инвестиција). При том сам био „екстрем“ – нисам имао возача, нисам узимао дневнице, нисам имао ни динар репрезентације, никоме нисам дао нити од кога узео „један динар“ (док се прича о „свеопштој корупцији“, код нас није било никада никаквог ексцеса, нити сумње).

Општински буџет који смо повећали бар три пута, је са 70 одсто био пласиран у инфраструктуру. Мислим да смо били и остали јединствен пример у Србији, а Ви, уместо да нас јавно похвалите, не проверивши „страшне“ лажи Ваших локалних сарадника, износите неистине. Да сте само обратили потребну пажњу, лако би спознали да се ради о лажним и лажираним подацима, јер би са толиким дугом мала општина давно банкротирала (а од „мог времена“ су прошле већ четири године). Стварни дуг је најмање четири пута био мањи, и већином је имао је покриће у ванредним приходима (плацеви на Дивчибарима и станови у новој згради). По подацима НАЛЕД-а које сам случајно видео, Косјерић није у врху најзадуженијих општина, а по „инфраструктурном буму“ који је реализован, сигурно је у самом врху. Једино објашњење, ове неистине имају, ако сте слушали мог наследника и комшију из суседног села који прича и пише да је „кувао Титу“ (иако док је Тито живео никада није био у Београду), Гадафију и Геншеру, а у званичној биографији пише да је дипломирао на Економском факултету, а завршио је само основну школу у нашем селу. Ако су све претходне и друге непоменуте неистине могуће, објашњиво је и порекло дуга од „пет милиона евра“. Али сте Ви дужни да „филтрирате“ лажи и тако не понижавате часне људе, који имају своје породице и свој углед и морал. Да ли је можда моја колумна „обрнута економија“ која сваког понедељка излази у Данасу, крива за ову политичко-судску одмазду, не знам, али је свима који знају истину јасно да је све монтирано и крајње тенденциозно.

Молим Вас, да у себи пронађете морални императив и јавно демантујете оно што сте рекли (мој дуг је био четири пута мањи, а имали смо за продају станове и плацеве као противтежу), или да ме, као некадашњег сарадника (кад сам био у Студију Б) и колегу посланика, позовете и погледате у очи (позовите и „другу страну“, да мени у очи понови све лажи). У противном, ја ћу се борити да јавно докажем да сте ме лажно оклеветали и нанели непроцењиву штету мојој породици.

С поштовањем, Београд, 11. 8.2016.“

Ја не бих више ништа додао, паметном је сасвим доста да све схвати…

Advertisements
%d bloggers like this: