Кратка анализа за локалне изборе у Косјерићу…

17 апр 2017 од Иван Стефановић

У недељу су локални избори у Косјерићу. Кампања ће тек да се захукта. Напредњаци су нас сморили са својим кичерајима. Милијан нас је изненадио са најновијим пакетом обећања. Ако народ да највише гласова Милијану Стојанићу заиста ћемо се изненадити једном наивношћу грађана општине Косјерић. Но, шта буде биће…

timthumb

Имамо све листе на увид, знамо ко ће се такмичити за власт. Имамо најновију препаковану коалицију СНС-СПС-ПУПС-Љајцеки. Некада је та власт била СНС-ДСС-Нова Србија. Самим тим по некој здравој логици, СНС – СПС – ПУПС- Љајцеки не заслужују глас као ни ДСС а ни Нова Србија ако ћемо искрено. Шта нам гарантују ове две странке да се неће њима приклонити? И због чега да гласамо ДСС и Нову Србију? Шта то нама нуди ДСС у Косјерићу? Јел страначка запошљавања? Јел нерегуларна гласања на Скупштини? Можда поштење? Или су необавештени да су још технички у власти са СНС. Заиста не видим разлог да дам њима глас после свега шта су радили са СНС-ом заједно. Исто то можемо да преформулишемо и за Нову Србију. Иста питања потпуно. Јесмо ли заборавили Тулија и његове политичке глупарије? Човек који је својим незнањем убио шансу да се Радио Косјерић приватизује. Обе те странке су удомиле своје страначке људе на државну сису. И због чега њих да гласамо?

Овде у Косјерићу Вулинова странка се провлачи као неко ко иде самостално и не воли Милијана Стојанића. А кад тата Вулин нареди има да играју како им Милијан свира. Шта ако Вулин победи? Шта нуде? Које кадрове и каква решења? Заиста ко су ти људи код Вулина и која је њихова игра за ове локалне изборе?

Једина опозиција у Косјерићу је коалиција ДС-СПО-ЛДП, група грађана “ За здраву Србију “ – Стаматовић и ДВЕРИ. То су три опције које можемо сматрати за опозицијом. 

Против те опозиције је цео државни апарат. Арче се паре без икаквог реда и закона. Насипају се путеви без налога, без потребне папирологије. Мислим да ће ту извођачи радова да буду највећи магарци после избора. Праве се прилази њивама, насипају сокаци, турају се цеви. Народ треба то да искористи и да им утури ћурак. Пустите им да вам то одраде а онда их питајте: “ А ђе сте до сад били рођаци “??? Не треба да их гласате јер су лицемерни, пустите их да вам то одраде а онда им дајте до знања да нисте наивчине као што они сматрају да јесте.

Жао ми је неких људи који су на листама ДСС-а и Нове Србије, њима ту није место. Али нису мали па да их је неко вукао за уши.

Да је среће да су ДСС и Нова Србија урадили реформе одбора и поизбацивали све компромитујуће функционере е онда би ове две странке биле опозиција али са истим људима заиста то је немогуће да буду…

Advertisements
%d bloggers like this: