Вели нама Милијанче Стојанче ;)

18 апр 2017 од Иван Стефановић

Вели Милијан Стојанић председник општине Косјерић преко радијона да замољава оне који не знају ко им је председник странке, а који су у претходним владањем нанели више штете општини од свих поплава и земљотреса заједно да смање своја револуционарска настојања и деловања.

Untitled-1Велимо ми Милијану да изађе пред народ са својим кандидатима за изборе да их народ види а не да се крију иза плаката Вучића. Кад већ помиње штету, могао би да се мало посрами што кука и даље на нешто из 2012.г. И што му је то једини изговор за његову неспособност. А Вујадиновић је то лепо објаснио Вучићу а и Мислионик је то објавио више пута. Кад смо код поплава немој више ко Бога те молимо да нас спашаваш јер си нас по медијима брукао. Такмичио си се са Обреновцем у медијском рату тамо где је било жртава. Причао си да нас нападају пацови и змије по вароши. Изазвао си панику па је народ са стране звао све нас да пита јесмо ли живи. Кад већ помињеш да ти неки не знају ко им је председник у странци, па не зна ни већина народа да си ти Милијане кандидат за председника општине, сви мисле да је то Вучић.

Нећеш да кажеш да те народ више не констатује. Слабо вам ко долази на скупове, водате министре по селима. Па где су ти министри били четири године председниче??? Где су они препороди које си обећао, где је Европолис, где је тунел на Буковима и где су та силна радна места? Па народ зна да си га лагао. Народ зна да сте запошљавали само страначке људе. Народ зна колико је пара пукло за онај “ Задушни мост “. Народ зна да си искористио своју функцију и добио 360, 000 динара за одштету од поплаве подрума твог мотела Извор. Народ зна  све и није више блесав да ти верује. Сад си се сетио да им правиш путеве. Сад си наједном активан а за четири године си само узимао плату и дневнице. Косјерић ти је мртав јер си ти гробар ове општине заједно са својом свитом и ти неком држиш моралне придике. Држ’ се ти лонца и варјаче а мани се општине. Није исто причати да си куво Титу и обећати 100 радних места за један дан. Оно за тита је било смешно, а ово друго није смешно јер си се поиграо са људима који су ти веровали да ће добити ухлебљење.

Ево опет да објавим писмо Вујадиновића које је написао Вучићу. То је истина Милијане Стојанићу. Пљувао си бре нову спортску халу и говорио да није потребна и да жути арче паре на њој а први си повео у ту жуту халу министра спорта. Ћути председиче и пакуј кофере, био би ред да се вратиш у кухињу тамо где ти је и место 😉

“ Поштовани,

Молио сам Вас да ме примите (дописи из 2014. и 2015. и 2016. године) и дате објашњење (ако знате) о “ ничим изазваној“ одмазди са више суђење по кривичним пријавама (која су још у поступку), из времена кад сам био председник општине Косјерић (14.7.2009 – 5.10.2012. године). Уместо пријема и разговора, Ви сте ме током 2015. године поменули у Парламенту рекавши како је један од „бивших“ презадужио општину Косјерић, а на основу неистина и измишљотина које су вам лансиране, да би слично поновили и у марту 2016. године, после чега сам Вам опет послао допис и тражио објашњење. Поново није било одговора на моје протесте. Напротив, Ви сте ме 09. 08. 2016. године поново помињали у Парламенту (приликом изношења експозеа), тврдећи (парафразирам како су ми пренели) „да је бивши председник општине Косјерић задужио општину са пет милиона евра, довео је до банкротства, а сада пише колумне у једном дневном листу“. Истина је потпуно супротна. Себе сам „завио у црно“ (чим морам да идем по суду и одговарам за евидентну и видљиву корист коју сам донео општини и грађанима) а општину „у бело“, јер смо уз велики рад (вероватно и уз велику дозу среће, пошто је невероватно шта је све урађено) за три године и три месеца урадили оно што су генерације претходних руководстава обећавале десет-петнаест претходних година (водовод, пошто Косјерић, најмање деценију сваки трећи дан није имао воду, дечји вртић, велику спортску дворану, стамбену зграду од 2.500 квадрата, више десетина насутих и асфалтираних сеоских и општинских путева и још много других комуналних инвестиција). При том сам био „екстрем“ – нисам имао возача, нисам узимао дневнице, нисам имао ни динар репрезентације, никоме нисам дао нити од кога узео „један динар“ (док се прича о „свеопштој корупцији“, код нас није било никада никаквог ексцеса, нити сумње).

Општински буџет који смо повећали бар три пута, је са 70 одсто био пласиран у инфраструктуру. Мислим да смо били и остали јединствен пример у Србији, а Ви, уместо да нас јавно похвалите, не проверивши „страшне“ лажи Ваших локалних сарадника, износите неистине. Да сте само обратили потребну пажњу, лако би спознали да се ради о лажним и лажираним подацима, јер би са толиким дугом мала општина давно банкротирала (а од „мог времена“ су прошле већ четири године). Стварни дуг је најмање четири пута био мањи, и већином је имао је покриће у ванредним приходима (плацеви на Дивчибарима и станови у новој згради). По подацима НАЛЕД-а које сам случајно видео, Косјерић није у врху најзадуженијих општина, а по „инфраструктурном буму“ који је реализован, сигурно је у самом врху. Једино објашњење, ове неистине имају, ако сте слушали мог наследника и комшију из суседног села који прича и пише да је „кувао Титу“ (иако док је Тито живео никада није био у Београду), Гадафију и Геншеру, а у званичној биографији пише да је дипломирао на Економском факултету, а завршио је само основну школу у нашем селу. Ако су све претходне и друге непоменуте неистине могуће, објашњиво је и порекло дуга од „пет милиона евра“. Али сте Ви дужни да „филтрирате“ лажи и тако не понижавате часне људе, који имају своје породице и свој углед и морал. Да ли је можда моја колумна „обрнута економија“ која сваког понедељка излази у Данасу, крива за ову политичко-судску одмазду, не знам, али је свима који знају истину јасно да је све монтирано и крајње тенденциозно.

Молим Вас, да у себи пронађете морални императив и јавно демантујете оно што сте рекли (мој дуг је био четири пута мањи, а имали смо за продају станове и плацеве као противтежу), или да ме, као некадашњег сарадника (кад сам био у Студију Б) и колегу посланика, позовете и погледате у очи (позовите и „другу страну“, да мени у очи понови све лажи). У противном, ја ћу се борити да јавно докажем да сте ме лажно оклеветали и нанели непроцењиву штету мојој породици.

С поштовањем, Београд, 11. 8.2016.“

Advertisements
%d bloggers like this: